Home > seminarier > I en väg ur hederskulturens värld!

I en väg ur hederskulturens värld!

September 15th, 2010 Leave a comment Go to comments

Kunskapskväll om:
I en väg ur hederskulturens värld!

Hur känns det att leva under hederskulturen?
Hur är det att fly från sina föräldrar?
Hur blir man bemött av myndigheterna?
Vad finns det för brister idag i samhället?
Hur kan vi hjälpa de utsatta på bästa sätt?

Välkommen till en kunskapskväll med Melissa Delir- en självupplevd livsberättelse i en väg ur hederskulturens värld! Och Juno Blom- en riktig eldsjäl som brinner för de utsattas mänskliga rättigheter.
Samtalsledare: Sara Mohammad; Ordförande för riksföreningen Glöm Aldrig Pela och Fadime.

Tid: Den 4 oktober 2010 kl 18:00
Plats: Svea vägen 41 ABF huset- Fabian salen

Melissa Delir, författarinna till böckerna “Vilsen längtan hem” & “Tack för att du finns”. Melissa berättar i sin berättelse om hur hon har blivit bemött av samhället efter att brutit sig ur hederskulturen som isolerade henne från omvärlden.
Med hederskulturen i bagaget fortsätta Melissa sin livsresa med bland annat att hamna i krisperiod där hon ideligen tvingas att byta boendeformer, hamnar på skyddat boende, stödboende, hos jourfamiljer och på psykakuten. Hon kämpar med psykologer, läkare, behandlingsassistenter, kontaktpersoner, kuratorer, socialsekreterare och boendepersonal om ett tryggt hem – om tryggheten med en vuxen människa.

Juno Blom, utveckling samordnare på Länsstyrelsen Östergötland utbildar myndigheter med att bygga upp ett bättre skyddsnät för unga med hedersrelaterad våld i bagaget.
Juno Blom har även blivit tilldelat bland annat Fadime priset för sitt starka engagemang, kunskap och mod att hjälpa dessa unga människor. “Om vi inte vågar se den värld vi lever kan vi inte heller förändra den” Juno Blom.

Kontakt:
E-mail: Pela_fadime@yahoo.se
Tel: 0704411075/ 08 7116032
För mer information går gärna in på www.pelafadime.se

Categories: seminarier Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software