Home > seminarier > Bortgift mot sin vilja – seminarium i Karlstad

Bortgift mot sin vilja – seminarium i Karlstad

November 8th, 2010 Leave a comment Go to comments

irka 70 000 unga i åldern 16-25 år upplever att de inte fritt kan välja vem de ska gifta sig med. Det visar Ungdomsstyrelsens kartläggning Gift mot sin vilja. Denna problematik kommer att diskuteras den 9 november då det är premiär för Ungdomsstyrelsens seminarieturné i Karlstad.

Seminariet vänder sig till dem som möter unga som riskerar att bli bortgifta mot sin vilja, exempelvis personal från skola, fritidsverksamheter och socialtjänst. Ungdomsstyrelsen lär ut om hedersnormer och äktenskap, metoder för konflikthantering och metoder för dialog med föräldrar. Bland annat kommer fallbeskrivningar att illustreras med hjälp av skådespelare.

– Att få gifta sig med den man själv vill är en mänsklig rättighet. För en stor grupp unga i Sverige är detta inte självklart. Både lagändringar och förebyggande åtgärder behövs för att komma tillrätta med det och därför vill Ungdomsstyrelsen sprida mer kunskap om detta, säger Per Nilsson, Ungdomsstyrelsens generaldirektör.   

Ungdomsstyrelsen har regeringens uppdrag att förebygga och förhindra att unga mellan 13 och 25 år blir gifta mot sin vilja. Ungdomsstyrelsen samarbetar med Karlstad kommun och Länsstyrelsen i Värmland.  Hela programmet www.ungdomsstyrelsen.se/karlstad

Tid: 9 november, klockan 9.00-16.15.
Plats: Hotell Gustav Fröding, Karlstad.

För kontakt i Karlstad, projektledare Karen Austin ring 070-299 58 34.

För mer information om Ungdomsstyrelsen kontakta pressekreterare Sofia Johansson på telefon 070-663 39 18 eller via sofia.johansson@ungdomsstyrelsen.se.

Categories: seminarier Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.