Home > Allmänt > film och debatt mot rasism

film och debatt mot rasism

November 14th, 2010 Leave a comment Go to comments

RASISMEN I DAGENS SVERIGE, FILM/DEBATT
Onsdag, 17. November 2010 Kl.19.00 på Atalante, Övre Husargatan 1

Visning av danska dokumentärfilmen Nørrebronx. (2010)
Regi: Tine Alavi
Längd: 30 minuter
Filmen utforskar teman som rasism, kriminalitet och mediernas enformiga skildring av det så kallade ”problemområdet” Nørrebro i Köpenhamn. Tine Alavi ger i sin film en annan bild av Nørrebro då hon låter människorna i området ge en egen bild av den stadsdel de älskar!
Filmens syfte är att skapa och uppmana till en kritisk debatt samt att ge en mer nyanserad och mångsidig bild av en underbar stadsdel.

Efter filmen – Debatt: Hur ser den svenska rasismen ut?

Efter en valkamp där flera av partierna tävlat om att hitta på rasistiska utspel och Sverigedemokraterna tilläts komma in i debatten, vill Göteborg mot rasism skapa en plattform för diskussion om viktiga frågor som tex: Finns det likheter mellan situationen i de svenska och de danska förorterna? Har Sverige blivit mer rasistiskt? Hur hänger detta ihop med högerextremismens växt? Är SD främlingsfientliga, rasister eller nazister? Hur kan vi vända utvecklingen?

I panelen:
Alexander Bengtsson från tidskriften Expo.
Amanda Dübeck, Göteborg mot rasism
Miguel Benito, Föreståndare Immigrations-institutet
Tine Alavi, Filmare och Regissör till filmen Nørrebronx
————————————————————————

GÖTEBORG MOT RASISM presenterar LOVE MUSIC HATE RACISM

fredag 19 November kl 21 Kulturhuset Oceanen, Stigbergstorget 8

Avslutningsfesten för ANTIRASISTISKA FILMDAGAR i Göteborg

På scen:
-> Räfven: <http://www.rafven.se/>
-> Bosnia Express: <http://www.myspace.com/bosniaexpress>
-> Balkanika Dj SeFika <http://www.myspace.com/balkanikagbg>

Åldersgräns: 18 år. Inträde kräver medlemskap i Göteborg mot rasism. Medlemskap kostar 100 kr/50 kr för elever, studenter och arbetslösa. Mejla namn och kontaktuppgifter till
medlem@goteborgmotrasism.se eller smsa till 076 207 1829. Isåfall kan medlemskapet också betalas i dörren.

ARR: Göteborg mot rasism i samarbete med Antirasistiska Filmdagar
Göteborg och ABF

Categories: Allmänt Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software