Home > Allmänt, seminarier > Seminarieserie och utställning till minne av Ingrid Segerstedt Wiberg

Seminarieserie och utställning till minne av Ingrid Segerstedt Wiberg

Ett bråkigt samvete –
Seminarieserie till minne av Ingrid Segerstedt Wiberg 1911-2010

Till minne av Ingrid Segerstedt Wiberg, som den 18 juni skulle ha fyllt 100 år, arrangerar Göteborgs universitet, Stiftelsen Torgny Segerstedts minne och Göteborgs-Posten under våren seminarieserien Ett bråkigt samvete. Under sommaren visas dessutom på Universitetsbiblioteket en minnesutställning om hennes liv.

Minnesutställningen invigs i morgon, tisdagen den 10 maj, av Göteborgs universitets rektor Pam Fredman. Sedan följer två föreläsningar. Kulturjournalisten Ulrika Knutson talar under rubriken Ingrid i går, idag och i morgon, och f d riksdagsledamoten Ingela Mårtensson (fp) håller föreläsningen Partipiskan bet inte.

Minnesutställningen – som innehåller nedslag i Ingrid Segerstedt Wibergs liv i form av bland annat fotografier, berättelser och filmer – kommer att finnas på Universitetsbiblioteket, vid Näckrosdammen i Göteborg, fram till den 24 september.

Under våren följer sedan tre seminarier – Ingrid Segerstedt Wiberg och flyktingfrågan, Ingrid Segerstedt Wiberg och journalistiken och Ingrid Segerstedt Wiberg, politiken, freden och FN.
Se nedan för fullständigt program och vilka som deltar vid de olika tillfällena. Alla arrangemang är öppna för allmänheten och har fri entré.

Invigning av minnesutställningen:
Datum: 10 maj 2011
Tid: 14.00–15.00
Plats: Universitetsbiblioteket, Näckrosdammen, Göteborg

VÄLKOMNA!
För mer information:
Programchef Anders Franck, Göteborgs universitet, telefon: 031–786 5415, 0708–555 090, e-post: anders.franck@gu.se

Seminarieserie, till Ingrid Segerstedt Wibergs minne, alla datum
10 MAJ KLOCKAN 14.00-15.00
Invigning av minnesutställning – rektor Pam Fredman
Ingrid i går, idag och i morgon – Ulrika Knutson
Partipiskan bet inte – Ingela Mårtensson
Plats: Göteborgs universitetsbibliotek (fri entré)

17 MAJ KLOCKAN 18.00-20.00
Ingrid Segerstedt Wiberg och flyktingfrågan
Henry Ascher, Ingrid Lomfors, Anita Dorazio, Frida Johansson Metso
Samtalsledare: Ulla Berglindh
Plats: Folkets hus i Hammarkullen (fri entré)

24 MAJ KLOCKAN 15.00-17.00
Ingrid Segersted Wiberg och journalistiken
Monika Tunbäck-Hanson, Gert Gelotte, Arne Ruth
Samtalsledare: Anette Carlsson
Plats: Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, Göteborgs universitet, Seminariegatan 1B (fri entré)

31 MAJ KLOCKAN 16.00-18.00
Ingrid Segerstedt Wiberg, politiken, freden och FN
Maj-Britt Theorin, Birgitta Ohlsson
Samtalsledare: Lennart Persson
Plats: Göteborgs universitets aula i Vasaparken (fri entré)

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software