Home > kultur > This is not a film

This is not a film

October 22nd, 2011 Leave a comment Go to comments

This is Not a Film
Jafar Panahi, Iran, 78 minuter,

Den iranske regissören Jafar Panahi sitter sedan december i husarrest i sin bostad i Teheran, men låter sig inte hindras. Instängd och frustrerad, med ett 20-årigt yrkesförbud och en rättegång framför sig, passar han på att göra en film. Med sin i-phone filmar han sitt liv i lägenheten, sina besökare och den enorma iguana som han får passa eftersom han ändå inte får gå ut. Filmen smugglades till Cannes i ett usb-minne inbakad i en kaka som postades till Paris. Jafar Panahi är nu dömd till sex års fängelse

Den 17 september arresterades ytterligare sex iranska filmare av de iranska myndigheterna anklagade för spioneri, bland dem  Mojtaba Mirtahmasb, för att ha medverkat i en dokumentär på det i Iran förbjudna BBC, och där ha förmedlat en negativ bild av sitt land. Skådespelerskan Marzieh Vafamehr dömdes nyligen till 90 piskrapp och ett års fängelse  efter sin medverkan i filmen My Teheran for Sale.

Folkets Bio  AB Box 17099 Bergsunds Strand 39 104 62 Stockholm Sweden

För ytterligare information och frågor kontakta Katrina Mathsson 08 545 275 22 katrina@folketsbio.se

This is Not a Film har premiär 4 november på följande biografer/orter: Zita/Stockholm, Victoria/Stockholm, Hagabion/Göteborg, Kino/Lund, Spegeln/Malmö, Elektra/Västerås, Folkets Bio Umeå, CNEMA/Norrköping & Fyrisbiografen/Uppsala.

Mer information här.

Categories: kultur Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software