Home > kultur > Kista världsmusikfestival

Kista världsmusikfestival

November 14th, 2011 Leave a comment Go to comments

Årets festival bjuder på en lång rad av musiker och artister från olika delar av världen med uppträdanden i Kista Galleria, skolkonserter för de allra minsta, och internationella gästspel i Kulturhuset samt i Kista Kyrka. Se www.kistaworldmusic.com för det detaljerade programmet.

Shams Ensemble med Ali Reza Ghorbani och Naser Razazi En av Irans ledande musikensembler förenas med de legendariska vokalisterna Alireza Ghorbani och Naser Razzazi för en magnifik afton med musik inspirerad av sufiska traditioner.

När: 25 november klockan 19.30
Var: Kulturhuset i Stockholm
Biljetter: 08-508 315 08 eller online HÄR

Kayer Ensemble
Upplev den finstämda och mångsidiga ensemblen Kayer i Kista Kyrkas vackra lokal kryptan. Kayer är en av få grupper som har en bredd och kapacitet stor nog för att kunna generera en repertoar som kan tilltala olika folkmusik traditioner från Iran. På grund av deras förmåga att kunna sammanföra de olika melodierna från den iranska musikkulturen (Afghanistan, Iran och så vidare) presenterar Kayer en mångsidig repertoar.

När: 26 november klockan 18.00
Var: Kista Kyrka, kryptan
Biljetter: 0771-70 70 70 eller online HÄR
.

Gayda Istanbul
Romsk-Turkisk musik från Istanbul för första gången i Sverige. Gayda Istanbul följer spåren av en kulturell atmosfär som sträcker sig från Balkan ut till Trakien och Istanbul, och under ledning av dessa spår presenterar de samtida teman och helt nya musikaliska uttryck.

När: 26 november klockan 20.30
Var: Kista Kyrka, kryptan
Biljetter: 0771-70 70 70 eller online HÄR
.

Förutom att bjuda på musikupplevelser av världsklass fortsätter vårat arbete med att hitta lokala talanger, bjuda in till musikaliska upplevelser samt lyfta fram mångfalden och öka integrationen mellan de olika grupper som finns i syfte att minska klyftan mellan de som bor och de som arbetar i Kista. Årets festival produceras av Farhang på uppdrag av Kungliga Musikhögskolan och i samarbete med Riksteatern.

Besök www.kistaworldmusic.com för pressbilder samt mer information.

Bakgrund
Kista Världsmusikfestival vill kasta ljus över Kista som en smältdegel av kulturer, religioner, språk och nationaliteter där det demokratiska mötet mellan olika aktörer (befolkningen, företagare och den offentliga sektorn) skapar nya förutsättningar för nyskapande. Festivalen som arrangerats tio år i rad har ursprungligen fötts ur visionen att skapa en permanent scen för världsmusik i Kista och etablera området som en nordisk scen för folk- och världsmusik.

Farhang grundade festivalen 2001 tillsammans med Kungliga musikhögskolan och Kista stadsdelsförvaltning i samarbete med andra lokala arrangörer med hopp om att på längre sikt skapa en permanent scen i Kista och med avsikten att sätta Kista på den kulturella kartan. Det är en vision som vi fortfarande bär med oss och som vi vet att vi delar med många andra.

Föreningen Farhang
www.farhang.nu
www.kistaworldmusic.com
www.movementinexile.com
http://talanginventering.se
+46 (0) 8-16 10 56

Categories: kultur Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software