Home > seminarier > Hur lyfter vi förorten? Lunchseminarium 22 augusti

Hur lyfter vi förorten? Lunchseminarium 22 augusti

August 15th, 2012

Onsdag 22 augusti bjuder vi in till panelsamtal för att diskutera vägar framåt för områden som idag präglas av arbetslöshet, höga ohälsotal och socialt utanförskap.

Nystartszoner är regeringens främsta åtgärd för att minska utanförskapet i så kallade problemområden, ett system av skattelättnader för att stimulera företagande i utsatta stadsdelar.

I antologin “Från utsatt till utmärkt område- bortom ekonomiska frizoner” konstaterar åtta forskare att nystartszoner inte är tillräckligt för att vända utvecklingen i områden som Rosengård, Angered och Tensta, utan föreslår allt från arbetsmarknadsreformer till stadsplanering.

Lunchseminarium med panelsamtal
Datum: Onsdag 22 augusti
Tid: 12.00- 13.00
Plats: Fores, Bellmansgatan 10, Stockholm
Anmälan via webbformulär
Klicka här för att komma till Fores
I panelen:
Andreas Bergh, redaktör för antologin, docent i nationalekonomi Lunds Universitet och forskare vid IFN (Institutet för Näringslivsforskning)
Erik Ullenhag, integrationsminister
Anna Heide, fastighetschef MKB- Malmös största fastighetsbolag.
Jerker Söderlind, lärare och forskare vid KTH, arkitekt och medförfattare i antologin.
Samtalsledare: Tove Lifvendahl, Senior Fellow FORES och Karin Zelano, samordnare FORES migrationsprogram

Categories: seminarier Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software