Home > Konferenser > Seminarium om tortyrskadebehandling

Seminarium om tortyrskadebehandling

March 13th, 2013

Miljöpartiet och Röda korset i samarbete med Vänsterpartiet och Kristdemokraterna bjuder in till seminarium i Andrakammarsalen om tortyrskadebehandling den 17 april.

Välkomna till en riktigt tråkig dag i Riksdagen!

Tråkig för vi vet att verklighetsbeskrivningen än så länge är dyster: Flyktingströmmarna till och inom hela Europa växer. Tortyr är ännu alltför vanligt förekommande och många migranters hälsa präglas också av ofta mycket svåra sviter efter de upplevelser som fick dem att fly. Alltför många av de migranter som kommer till både Sverige och Europa har en fullständigt förödande erfarenhet av ”grym, omänsklig eller förnedrande behandling eller bestraffning”, som det heter i FNs tortyrkonvention.

Samhället ställer ändå höga krav på att flyktingarna ska fungera, förstå, orka och vilja komma in i vårt samhällsliv. Mycket av det angelägna rehabiliteringsarbetet i Europa sker av frivilliga krafter med osäker finansiering och i projektform. Ibland till och med emot regeringars och myndigheters intentioner… God integration i samhället av människor med djupa själsliga skador kräver dock kunskap, resurser och tid. På sikt kan alla vinna på det!

Detta är en inbjudan till diskussion om ansvarsfrågorna för tortyrskadebehandling och vänder sig både till beslutsfattare, tjänstemän och förtroendevalda på alla nivåer med ansvar för hälsa, skola, socialförvaltning och migration samt till professionella som arbetar med eller möter krigs- och tortyrskadade flyktingar i sin vardag.

Vi kommer bland annat att blicka ut över Sverige och Europa, lyssna på politiska förslag och vissa juridiska implikationer. Konferensen är avgiftsfri och ger dig goda chanser att knyta kontakter med svenska offentliga och frivilliga institutioner, verksamma på detta fält, samt ute i Europa. Det ideella europeiska nätverket för rehabiliteringscentra för tortyrskadade finns med. Du kan komma hela eller halva dagen och tid för mingel, frågor och diskussion är garanterad.

Sista anmälningsdag 1 april till: anmalan.riksdagen@mp.se (ange State responsibilityi ärenderaden)

Välkomna!
Miljöpartiet de gröna i samarbete med Röda Korsets Vårdenhet

För mer information och program, se bifogad inbjudan.

Inbjudan till seminarium om tortyrskadebehandling 17 april

Hälsningar
Axel Sandin
Kanslisekreterare
Miljöpartiet de grönas riksdagskansli
087864625
axel.sandin@riksdagen.se

Categories: Konferenser Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software