Home > Allmänt > I rörelse: Möten i Rosengård 10 år senare, av Tove Lifvendahl

I rörelse: Möten i Rosengård 10 år senare, av Tove Lifvendahl

September 27th, 2013

Datum: 27 sept
Tid: 14.00-15.00
Plats: Bok & Bibliotek, Svenska mässan, Göteborg
Monter: C04:02

För att uppmärksamma FORES nya bok I rörelse: Möten i Rosengård 10 år senare kommer bokens författare Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör på Svenska Dagbladet, fd Senior Fellow på FORES att delta i ett samtal i Studieförbundet vuxenskolans monter (C04:02) tillsammans med Anna Heide, CSR-chef MKB. Samtalet leds av Niklas Lundgren, förbundschef Studieförbundet vuxenskolan.

”Det är en slump som ser ut som en tanke att detta inlägg i samhällsdiskussionen kommer samma år som Husbykravallerna har plågat landet. Man skulle kunna säga så här: Vill man förstå varför det brinner i Husby är berättelsen om Rosengård 2003 en bra början. Men vill man veta hur man ska släcka bränderna, kommer man att finna desto fler svar i Rosengård 2013.” (utdrag från boken)

Om boken:
I rörelse: Möten i Rosengård 10 år senare” är en uppföljning av ”Vem kastar första stenen?”. Tove Lifvendahl återvände under våren och försommaren 2013 för att söka upp i första hand de skolungdomar som nu är unga vuxna, samt de aktörer som verkar i Rosengård. Hon finner att mycket har hänt, både när det gäller området och de enskilda individerna. Det är en bok om människor och ett område i rörelse framåt, som står i kontrast till den statistiska bilden av Rosengård.
Boken lanserades i onsdags på Örtagårdstorget i Malmö klockan 17.30.

Klicka här för info om lanseringen i Malmö

Categories: Allmänt Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software