Home > Allmänt > Stieg Larssons pris

Stieg Larssons pris

October 22nd, 2013

Svetlana Gannusjkina kommer till Sverige 6-8 november för att ta emot 2013 års Stieg Larssonpris

Svetlana Gannusjkina är en av Rysslands mest etablerade och välbekanta förkämpar för mänskliga rättigheter. Vid sidan om sin professur i matematik vid Moskvas Universitet blev Gannusjkina i slutet av 1980-talet djupt engagerad i de flyktingar som kom från konflikten i Nagorno-Karabach under det krig som härjade under åren då Sovjetunionen föll sönder. Senare engagerade hon sig också i konflikterna i Tjetjenien. Svetlana Gannusjkina har spelat en avgörande roll i sitt arbete med mänskliga rättigheter genom grundandet av och arbetet med två av Rysslands mest ansedda människorättsorganisationer, Civil Assistance Comittee och The Memorial Human Rights Centre.

Svetlana Gannusjkina är en frispråkig kritiker av president Putin. Under upptakten till presidentvalet 2011 sa Gannusjkina till tyska massmedier att omvalet av Putin vore ”katastrofalt”, ”Rysslands undergång” och ”Putin har ingen respekt för befolkningen. Han är en person som inte förstår vad demokrati är för något.”.

Svetlana Gannusjkina (född 1942) har en examen i mekanik och matematik från Moskvas universitet och hon har undervisat på Russian State Humanitarian University i 30 år, sista åren var hon även professor. Svetlana är gift, har två barn och fyra barnbarn.

7 november

17.00-19.00 Prisutdelning på Kulturhuset
17.30 Samtal med Fredrik Wadström, Sveriges Radio

8 november
09.00 Frukostseminarium med Civil Right Defenders

För anmälan till prisutdelning och frukostseminarium, vänligen kontakta: Malin Nasiell, tel. 076-109 89 32 eller malin.nasiell@bonagentur.se.

Categories: Allmänt Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software