Home > Allmänt, kultur > 100 barn

100 barn

November 25th, 2013

PUBLIKINBJUDAN

Den 30/11 har 100BARN premiär på Stadsteatern Stockholm. Den tar avstamp i de 100 kinesiska barn som försvann i Sverige år 2007. Och sedan dess har antalet försvunna barn fortsatt att öka. Men ingen tycks leta efter barnen. I researchen till pjäsen har manusförfattaren varit i nära kontakt med Migrationsverket, Socialtjänsten, gränspolisen, jurister, åklagare, följt olika fall av människosmuggling m.fl. att försöka få ihop pusslet.

Pjäsen belyser och diskuterar också nationalstaten, barnkonventionen, kvinnokonventionen och de mänskliga rättigheterna. Stå!Gerillan har även skickat ett öppet brev med krav på revidering till alla 145 kontrakterande stater som skrivit på Flyktingkonventionen, då den inte omfattar kvinnor. Finns det ett människovärde och vilka utgör innanförskapet?

Det är en viktig pjäs som omformulerar problemformuleringen.
Kravet på revidering hittar ni här: http://www.youtube.com/watch?v=0qTYw26M3OM

PS. Den 5 dec efter föreställningen har vi paneldebatt med Migrationsverket, UNICEF, BRIS samt Socialtjänsten.

Categories: Allmänt, kultur Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software