Home > Manifestationer > Manifestation mot rasism

Manifestation mot rasism

December 22nd, 2013

kärrtorpSamling vid Kärrtorpsplan (utanför T-bana Kärrtorp) 12.00, sen går vi till Kärrtorps IP där programmet drar igång 12.30 och slutar senast 15.00.
Om det mot förmodan dyker upp några som vill provocera och förstöra vår fest, låt i första hand demo-vakter och poliser lösa situationen.
Ta gärna med plakat, fanor och banderoller – men lämna partisymboler hemma!
Vi kommer vara MÅNGA – det är fantastiskt – det kan bli trångt, så var snälla mot varandra!
SES!
Här finns info om hur du kommer till Kärrtorp enklast:
http://forsjutton.se/2013/12/22/praktisk-information-infor-demonstrationen/
Presskontakt:
press@linje17.se

Linje 17 för mångfald, mot rasism och fascism!
För att nazism och rasism inte har någon plats i vårat samhälle, för att gatorna och torgen tillhör oss alla och för att vi aldrig kommer att låta oss skrämmas till tystnad!!

Flera hundra samlades förra söndagen i duggregnet i Kärrtorp till en brokig och bred demonstration mot fascism och rasism. Mångfalden på demonstranterna var i sig en tydlig indikation på vad vi demonstrerade för: ett samhälle öppet för alla.

Demonstrationen hade inte pågått länge innan den anfölls av ett trettiotal nazister som kastade flaskor, stenar och knallskott rätt in i folksamlingen. Trots tidiga indikationer på en möjlig förestående attack hade inte polisen tillräcklig beredskap eller tillräckligt med poliser på plats. Men nazisterna mötte på motstånd och pressades sakta tillbaka, gata för gata, ut i skogen.

Många vuxna och barn blev rädda för det hat som mötte oss där på torget. På flera skolor avsattes i måndags tid för barnen som varit med att prata om och bearbeta det de upplevt.

Vi lever här, alla vi. Det här är allas vårt torg, allas våra gator, allas vår förort. Vi ska inte behöva se oss om över axeln eller undvika vissa områden. Vi har inget annat val än att tillsammans med våra grannar, vänner och familjer skapa områden som åter är trygga och öppna för alla.

Så på söndag, samma tid, samma plats, samlas vi igen till en bred demonstration för mångfald mot fascism. Men mer än så: Vi samlas för att läka våra sår, för att stärka varandra, för att även i fortsättningen våga ta ställning. Vi samlas för att fira att vi driver tillbaka stridsberedda fascister när vi står tillsammans och beslutsamma, vi firar mångfaldens seger över enfalden!

/Linje 17 mot rasism

Categories: Manifestationer Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software