Home > seminarier > Framtidens migrationspolitik

Framtidens migrationspolitik

May 14th, 2014

Delegationen för migrationsstudier (DELMI)
Inbjudan till seminarium i Rosenbad den 5 juni 2014
Hur kan forskning bidra till framtidens migrationspolitik?

Migration är en viktig fråga för Sverige, för EU och globalt. Den har hamnat högt på den politiska dagordningen och kommer att förbli en omdiskuterad fråga. Migration i dess olika former påverkar såväl samhällen som de enskilda individerna.
DELMI kommer att beställa och genomföra studier inom fem tematiska områden som är avgörande för migration, dess orsaker och konsekvenser:

? Global migration och utveckling
? Arbetsmarknad, sysselsättning och humankapital
? Institutioner och rättsliga ramverk
? Mångfald, välfärd och legitimitet
? Demokrati, deltagande och värderingar

Seminariet är en startpunkt för DELMI:s verksamhet. Delegationens ledamöter kommer att presentera varje tema och förslag på frågeställningar. Forskare och riksdagsledamöter är inbjudna att kommentera. Som deltagare vid seminariet är du välkommen att ställa frågor och ge synpunkter kring dessa teman och kunskapsbehov. Diskussionen kommer förhoppningsvis att ge ytterligare vägledning för DELMI:s arbete och inriktning.
Välkomna!
Tid: torsdagen 5 juni 2014, kl. 09.00-11.45 (Kaffe och registrering från 08.30)
Plats: Rosenbads konferenscenter, Drottninggatan 5, Stockholm
Anmälan görs till camilla.larsson@gov.se
Sista anmälningsdag är 26 maj!
Seminariet är kostnadsfritt. Antalet platser är begränsat.

Program
08.30-09.00 Kaffe och registrering
09.00-09.15 Inledning: presentation av DELMI, Joakim Palme
09.15-10.45 Global migration och utveckling, Annika Sundén
Arbetsmarknad, sysselsättning och humankapital, Olof Åslund
Institutioner och rättsliga ramverk, Alexandra Wilton Wahren
Mångfald, välfärd och legitimitet, Kerstin Brunnberg
Demokrati, deltagande och värderingar, Pieter Bevelander
Diskussion – frågor från publiken
10.45-11.30 Hur kan forskning bidra till framtidens migrationspolitik?
Kommentarer av Hanif Bali (m), Kenneth G Forslund (s),
Lisa Pelling (Arena Idé) och Shahram Khosravi (Stockholms universitet)
11.30-11.45 Avslutande reflektioner och sammanfattning, Joakim Palme

Categories: seminarier Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software