Home > Konferenser > Jag är både kvinna och muslim

Jag är både kvinna och muslim

June 11th, 2014

Seminarium Nordiskt Forum: Jag är både kvinna och muslim – om sexism, rasism och kampen för alla kvinnors rättigheter

Tid 2014-06-13  kl. 16:00 – 18:00
Plats Malmö, MalmöArena, Nordiskt Forum, lokal Salmi

När muslimska kvinnor angrips på gatorna mitt på ljusa dagen eller diskrimineras i vardagen beaktas oftast religionsaspekten men sällan kvinnors rättigheter. Varför är det så? Hur hanterar vi sexism och etnisk eller religiös diskriminering? Vad finns det för strategier och erfarenheter?

Diskrimineringsombudsman Agneta Broberg hälsar välkommen.

Medverkande

  • Johanna Sixtensson, doktorand i socialt arbete, Malmö Högskola
  • Katarina Rouane, projektledare på DO
  • Nabila Abdul Fattah, skribent och initiativtagare till Hijabuppropet
  • Shatila Salami, yrkesverksam inom militär- och räddningstjänst
  • Farton Harshi, ordförande i Svensk-Somaliska Akademikers Forum

Moderator: Ammar Makboul, DO

Presentation av medverkande

Johanna Sixtensson är doktorand i socialt arbete vid Malmö högskola och författare till rapporten “Hemma och främmande i staden. Kvinnor med slöja berättar”.

Nabila Abdul Fattah, en av initiativtagarna till Hijabuppropet som startade som en reaktion på trakasserier mot muslimska kvinnors i den offentliga miljön. Nabila är dessutom ledarskribent på ETC, socialpedagog och debattör.

Shatila Salami, yrkesverksam inom militär- och räddningstjänst.

Katarina Rouane är projektledare för DO:s särskilda prioriteringsområde om att motverka diskriminering av muslimer.

Farton Harshi är ordförande i Svensk-Somaliska Akademikers Forum. Föreningen arbetar bland annat med att motverka den stereotypa bilden av somalier och muslimer, inte minst i media.

Categories: Konferenser Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software