Home > Allmänt, Immigrant-institutet > Rösta den 14 september!

Rösta den 14 september!

September 11th, 2014

Immigrant-institutet har en hemsida om invandrare och politik, där man bl.a. namnger de invandrade kandidater till Riksdagen som vi känner till. Kandidater till kommun och landsting är så många att det inte går rent praktiskt.

Gå till http://www.immi.se/politik/valen2014 för att se invandrare kandidater till Riksdagen. Känner ni någon som inte är med på listorna, meddela gärna till miguel.benito@immi.se.

Det finns en ny kampanj i Twitter: #kryssaeninvandrare, där Miguel Benito uppmanar alla att skriva och kanske lägga en länk till era invandrade kandidater, så att andra också kan kryssa på dem.

Det är kort om tid men mycket kan göras för att invandrare ska bli ännu bättre representerade. Många invandrare har blivit valda tidigare tack vare “personval”, dvs genom att man kryssat deras namn i valsedeln.

Som bekant har invandrarnas röstdeltagande minskat för varje val. Vi måste hjälpas åt att bryta trenden. 6valmansk% av valmanskåren utgörs av utländska medborgare som varit folkbokförda längre än tre år.

Landstingsval, hela riket 7 576 875, därav 453.741 utländska medborgare.

Kommunval, hela riket 7 623 661, därav 454 629 ,utländska medborgare.

Categories: Allmänt, Immigrant-institutet Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software