Home > seminarier > Flyktingar, invandrare och den svenska välfärdsstaten 1930-2000

Flyktingar, invandrare och den svenska välfärdsstaten 1930-2000

September 19th, 2014

Flyktingar, invandrare och den svenska välfärdsstaten 1930-2000. Presentation av en ny antologi.

September 30, Socialantropologiska institutionen, Stockholms universitet, kl 13.00–15.00, B600

Pär Frohnert, docent, Department of History, Stockholm University and Mikael Byström, Senior lecturer, Department of History, Uppsala University

Flyktingar, invandrare och den svenska välfärdsstaten 1930-2000. Presentation av en ny antologi.

Förra året utkom antologin Reaching a state of hope. Refugees, immigrants and the Swedish welfare state, 1930-2000 (Nordic Academic Press). Redaktörerna för boken Mikael Byström och Pär Frohnert presenterar boken. I antologin görs för första gången ett försök att för en engelskspråkig akademisk publik presentera en större översikt av svensk historisk forskning kring flykting- och arbetskraftsinvandring.

Mikael Byström, docent och universitetslektor, Historiska institutionen, Uppsala universitet. Har publicerat flertal artiklar och två böcker om svensk flyktingpolitik i ett historiskt perspektiv. Hans senaste monografi är Utmaningen. Den svenska välfärdsstatens möte med flyktingar i andra världskrigets tid (2012).

Pär Frohnert, docent och universitetslektor, Historiska institutionen, Stockholms universitet. Forskar f n kring svenska flyktinghjälporganisationer under 1930- och 40-talen. Har medverkat i projektet Förintelsen i europeisk historiekultur med inriktning mot press och skolböcker i Västtyskland/Tyskland.

Categories: seminarier Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software