Home > Allmänt > Immigrant-institutets program på Bokmässan 2014

Immigrant-institutets program på Bokmässan 2014

September 20th, 2014

settelaImmigrant-institutets program på Bokmässan 2014

Fredag 26 september

KL. 9.30–9.55
Lilla Scenen på Internationella torget:
Ung, vacker och död. Settela – en ikon från förintelsen
Författaren Janna Eliot berättar om den unga sinti-flickan Settela Steinbach som blivit en ikon – en symbol för alla de oskyldiga barn som mördades under andra världskriget.
Janna Eliot har översatt den holländske journalisten Aad Wagenaars bok ”Settela” om sökandet efter flickans identitet. Hon har också skrivit ungdomsromanen ”Settela’s last road” om Settelas tragiska öde.
Moderator: Randi Myhre. Språk: Engelska
Bilden visar Settela Steinbach från Holland deporterades till Auschwitz och dödades under “Zigenarnatten” 2-3 augusti 1944 tillsammans med sin mamma och sina nio bröder och systrar. Foto: Yad Vashem.

Fredag 26 september
Internationella torgets Stora scen:
Kl. 14:20 – 14:40
Romer äter också frukost!
Möt författaren Janna Eliot som skriver om romer. (engelska)

Söndag 28 september
Internationella torgets Lilla scen
Kl. 11.30–11.55
Flykten över havet 1944 och 2014
Samma tragedi som idag utspelar sig på Medelhavet ägde också rum på Östersjön 1944. I år är det 70 år sedan tiotusentals baltiska flyktingar flydde till Sverige från sina krigshärjade hemländer. Hur gick det till när Sverige tog emot sin första stora flyktingvåg och vad har hänt med svenskt flyktingmottagande sedan dess?
Medverkande: Författarna Maarja Talgre och Annette Rosengren.
Moderator: Filip Laurits, översättare och amatörforskare.
Arr: Sverigeesternas förbund i samarbete med Immigrantinstitutet

I montern H02:15:
· Utställning om flyktingar under hela mässan
· Exilens spår i orden
lördag 27 sep kl. 13.00 – 13.40 och 16.00 – 16.30
Möt Rizah Sheqiri som genom uppläsning av dikter och inspirerande samtal illustrerar konsten att överleva exilen och att välja livet. Rizah Sheqiri är författare, poet, lektör, lärare och flitig föreläsare som i samtliga yrken behandlar exilen.
· Vilka Ordspår lämnar du?
lördag 27 sep kl. 14:00 – 15:00 och 16:30 – 17:00
Det är den uppmaningen till det fria ordet som det nya förlaget med samma namn vill sätta i rörelse. Ordspår kommer under hösten att arbeta fram en antologi i formen essä, som på olika språk tar sig an ordet rörelse. Unga skribenter i åldrarna 20-30 från Västra Götaland sökes, så har du vägarna förbi, besök Yllka Sheqiri och Berit Harder i Immigrant-institutets monter H02:15 på Internationella torget.

Categories: Allmänt Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software