Home > kultur > 20-21/10 Arabisk filmfestival

20-21/10 Arabisk filmfestival

October 7th, 2014

Arabisk filmfestival intar Borås

Den 20-21 oktober genomförs Arab Film Festival Borås på Brygghuset och Röda Kvarn med ett skräddarsytt festivalprogram. Festivalen kommer bjuda på långfilmer, kortfilmer, seminarium och som alltid nära möten mellan publik, kritiker, filmskapare och skådespelare. Festivalen välkomnar ett antal internationella gäster, däribland skådespelaren Salah Hannon från den palestinska långfilmen Palestine Stereo och regissören Tarek Korkomaz från den libanesiska långfilmen Malmö Arab Film Festival – MAFF är en unik festival i Europa och människor från hela världen
samlas i Malmö för att njuta av och samtala om den arabiska filmen. Vi arbetar för att med arabisk film, samtal och kulturella utbyten bidra till ökad förståelse mellan kulturer och människor. MAFF är Nordens enda filmfestival för arabisk film och kultur och sedan 2013 Europas största.
Under 20-21 oktober intar festivalen Brygghuset och Röda Kvarn med ny arabisk lång- och kortfilm, seminarium om kvinnliga rättigheter i arabisk film, skolbiovisningar och festligheter. Evenemanget arrangeras som en del av turnéprojektet Arabisk film på turné – för mångfald och tolerans. Turnén kommer producera 12 filmfestivaler i 12 svenska städer under 12 månader.
Festivalen invigs den 20 oktober 19.00 på Brygghuset med mingel, musik, arabisk mat och visning av den palestinska långfilmen Palestina Stereo (90 minuter) med huvudpersonen Salah Hannon på plats för Q & A efter filmen. Under festivaldagarna bjuder vi på två långfilmer, ett antal kortfilmer och ett seminarium med tema kvinnans rättigheter i arabisk film. Vi presenterar även två skolbiovisningar.
Arab Film Festival Borås är för alla – vi vill att arrangemanget ska utgöra en interkulturell mötesplats för mångfald och att den arabiska filmen ska fungera som ett komplement till det gängse biografutbudet. Arrangemangen vänder sig till kvinnor och män i alla åldrar, med alla etniciteter. Vi har i projektet ett starkt fokus på barn och unga.
Arab Film Festival Borås arrangeras av Malmo Arab Film Festival – MAFF genomförs med stöd av Svenska Postkodlotteriets Kulturstiftelse i samarbete med ABF Borås, ARF, Kultur i Väst, Brygghuset och Röda kvarn. Mediasponsor Al-Kompis.

Arab Film Festival Borås 20-21 oktober

LÅNGFILMER
• Palestine Stereo (Palestina, 2013)
• VOID (Libanon 2013)
KORTFILMER
• A Tempo: the 3rd Act (Libanon, 2012)
• Kortfilmer från workshop Hear Our Voices från MAFF 2014
SEMINARIUM
• Kvinnliga rättigheter i arabisk film
SKOLBIO
• Excuse My French (Egypten, 2014)
• Factory Girl (Egypten, UAE, 2013)

För kontakt och information
http://www.malmoarabfilmfestival.se
press@malmoarabfilmfestival.se
+46 76 271 22 26

Categories: kultur Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software