Home > Allmänt > 12/11 Priset vi betalar för rasismen är tystnad

12/11 Priset vi betalar för rasismen är tystnad

October 8th, 2014

Priset vi betalar för rasismen är tystnad
Skarpnäcks folkhögskola

Vad är fascism och rasism, och vad gör de med samhället och samhällsdebatten? Om det ska författaren Henrik Arnstad prata, när han kommer till Skarpnäck.

När? Onsdagen den 12 november kl 18.15-19.45.
Var? Skarpnäcks folkhögskola, Horisontvägen 26 (T-bana Skarpnäck)

I yttrandefrihetens namn hävdar många att alla åsikter måste få uttryckas i offentligheten. Henrik Arnstad visar, med utgångspunkt i sitt eget författarskap och aktuell forskning, att när rasismen tillåts breda ut sig hotar den människors liv och hälsa och tystar samhällsdebatten. Priset för rasisternas yttrandefrihet är offrens och antirasisternas tystnad.

Henrik Arnstad är författare, journalist och föreläsare. Hans bok Älskade fascism (2013) behandlar ämnen som fascismens tillkomst, väg till makten, förhållande till traditionell högerpolitik, rasismen och dagens parlamentariska neofascism. Ärkebiskop Anders Wejryd har kallat boken “en av vår tids viktigaste böcker”. Arnstad nominerades tidigare i år till Raol Wallenberg-priset.

Samtalet är kostnadsfritt och arrangeras av Skarpnäcks folkhögskola och mediekooperativet Fria Tidningar, www.fria.nu/ny.

Fritidsledarutbildningen säljer soppa och fika.
Öppen dörr och soppa/fika från 17:45, Henrik Arnstad börjar 18.15.

Categories: Allmänt Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software