Home > seminarier > 22/1 Invandringsmotstånd i Sverige och Europa

22/1 Invandringsmotstånd i Sverige och Europa

January 8th, 2015

Seminarium: Invandringsmotstånd i Sverige och Europa

Välkommen till seminarium om invandringsmotstånd i Sverige och Europa och Sverigelanseringen av forskningsantologin European Populism and Winning the Immigration Debate.

Bidrog den ekonomiska krisen till ökat stöd för populistiska anti-invandringspartier? Har attityder blivit mer negativa över tid? Varför röstar man på dessa partier? Är det främst proteströster, vad spelar partiledaren för roll och hur bör andra partier och civilsamhället agera? Vad kan vi lära oss av forskningen och vilka lärdomar kan vi dra från hur anti-invandringspartier bemötts i andra europeiska länder?

Antologin nyanserar och motsäger till viss del de vanligt förekommande analyser som ofta görs vad gäller denna typ av partier och deras väljare. Under seminariet kommer fokus att vara på ett svenskt perspektiv, men också vad vi har att lära från de fallstudier som är med i boken.

Seminariet inleds med att antologin presenteras av redaktören, Clara Sandelind, Sheffield University, och medförfattare Mikael Hjerm, Umeå Universitet, detta följs av en kommentar av Jens Rydgren, professor i politisk sociologi och en av Sveriges främsta experter på området. Seminariet avslutas med en expertpanel bestående av bland annat Expos Daniel Poohl och Bengt Westerberg, utredare för den statliga utredningen Främlingsfienden inom oss. Seminariet leds av Anna Rehnvall, programchef Fores migration.

Boken i sin helhet finns att ladda ner och beställa via http://fores.se/populism/.

Datum: Torsdag 22 januari
Tid: 12.00- 13.30 (lunch serveras från 11.30)
Plats: Fores, Bellmansgatan 10 (t-bana: Slussen/Mariatorget), Stockholm
Språk: Svenska

Anmälan via webbformulär.
Vid frågor: anna.rehnvall@fores.se

Medverkande:
Clara Sandelind, redaktör för antologin och doktorand på institutionen för politik, Sheffield University
Mikael Hjerm, medförfattare till boken med kapitlet Is it getting worse? Anti-immigrant attitudes during the 21st century, och professor vid sociologiska institutionen, Umeå Universitet
Jens Rydgren, professor i politisk sociologi, Stockholms Universitet
Bengt Westerberg, utredare för den statliga utredningen Främlingsfienden inom oss (SOU 2012:74)
Daniel Poohl, vd, Expo
Fler namn tillkommer.

Categories: seminarier Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software