Home > Allmänt > 29/1 Bazaren 2015

29/1 Bazaren 2015

January 26th, 2015

Bazaren 2015 – en genväg till arbetsmarknaden

Torsdag 29 januari börjar Bazaren; jobb-, utbildnings- och nyföretagarmässan som blivit ett begrepp inom svensk arbetsmarknadspolitik. För Tara Soltani ledde den till fast anställning.
– Att få träffa arbetsgivare öga mot öga är ovärderligt, säger hon.

Bazaren är mässan för alla som söker jobb, vill utbilda sig, funderar på att starta eget – eller bara längtar efter en nystart i livet.
Arbetsgivare på jakt efter nya medarbetare står redo att ta emot tusentals besökare i Kulturhuset nu på torsdag och fredag. Den som vill optimera sina möjligheter att lyckas kan boka tid för övningsintervjuer och karriärsamtal.
– Kompetensbristen är en av de stora utmaningarna för Stockholmsregionen. På Bazaren ökar vi chanserna för arbetstagare och arbetsgivare att finna varandra, säger landshövding Chris Heister.
– Bazaren är till för alla. Men framför allt för utrikes födda är den en chans att slippa bli bortsorterade på grund av ett namn som klingar osvenskt eller en ansökan som inte är skriven på perfekt svenska, säger Sam Yildirim, ansvarig för Bazaren på Länsstyrelsen.

En av dem som fått jobb via Bazaren är Tara Soltani:
– Jag studerade till personalvetare men visste inte riktigt vad jag ville med mitt liv. En kompis tipsade mig om att Bazaren hade studievägledning, starta-eget-hjälp och arbetsgivare som söker personal, säger hon.
– Första intrycket var överväldigande, människor och ljud överallt. Men jag pratade med en rad arbetsgivare, för att visa upp mig och för att få en bild av vad de hade att erbjuda, säger Tara Soltani.
Hon fastnade bland annat för Academic Resource, ett företag som anställer personer med högskole- eller universitetsutbildning kombinerat med arbetslivserfarenhet. När de hade en tjänst som rekryterare ledig sökte hon, och fick jobbet.
– Det gick ganska fort – de visste ju redan vem jag är, säger hon.

Enligt Håkan Johansson, vd för Academic Resource, är Bazaren ett bra sätt att hitta kompetent personal.
– Skriftliga ansökningar och cv:n är viktiga men att få träffa människor på riktigt tillför information som är omöjligt att få på annat sätt. Flera av våra bästa rekryteringar har vi gjort via Bazaren, säger han.
Detta stämmer väl med den grundtanke som Sam Yildirim hade när Länsstyrelsen arrangerade den första Bazaren 2001:
– Bazaren ska skapa möten som överbryggar de falluckor ett vanligt rekryteringsförfarande kan innebära, säger han.
Bazaren vänder sig också till alla som vill veta mer om utbildningar i Stockholmsområdet. Dessutom erbjuds vägledning om värdering av utländska betyg och examina inför anställning eller vidareutbildning.

För den som funderar på att starta eget finns Café Starta & Driva Eget där rådgivare från myndigheter, organisationer och näringsliv står redo att rusta framtidens entreprenörer med nödvändiga kunskaper.

Nytt för årets Bazar är en serie seminarier och förläsningar om arbetsmarknad, kompetensförsörjning och företagande.
Program för seminarier och förläsningar.
Bazaren pågår i Kulturhuset, Stockholm, från kl 11.00 torsdag 29 januari till kl 16.00 fredag 30 januari.
Media inbjuds även att närvara vid invigningen klockan 10.30 med Länsstyrelsens tillväxtdirektör Mats Hedenström.

Läs mer på www.bazar.nu.

Kontakt och mer information:
Sam Yildirim, Länsstyrelsens tillväxtavdelning. Tfn: 010-223 16 31.
Olle Castelius, presschef Länsstyrelsen. Tfn: 010-223 12 74, 076-785 45 50.
Tara Soltani, rekryterare, Academic Resource. Tfn: 070-740 69 28.
Håkan Johansson, vd, Academic Resource. Tfn: 070-740 04 19.

Categories: Allmänt Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software