Home > seminarier > 11/2 Panelsamtal om Afrofobi

11/2 Panelsamtal om Afrofobi

February 3rd, 2015

Panelsamtal om Afrofobi i dagens Sverige
Uppsala universitet –

Svenskar med afrikanska rötter möter inte sällan diskriminering och rasism i dagens Sverige. Den 11 februari arrangeras ett panelsamtal vid Uppsala universitet som detta tema. I panelen deltar bland andra demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

Temat för panelsamtalet är ”Afrofobi – vardagslivets och populärkulturens rasism i dagens Sverige”. Under samtalet möts forskare, kulturpersonligheter, representanter för afrosvenska organisationer och demokratiministern i ett samtal om diskriminering och stereotyper, exkludering och rasism, som ofta möter svenskar med afrikanska rötter

Forskare:

Ylva Habel, fil dr i filmvetenskap, Södertörns högskola Oscar Pripp, docent i etnologi, Uppsala universitet Joanna Rubin Dranger, professor i illustration, Konstfack

Panelen:
Alice Bah Kuhnke, demokratiminister
Momodou Malcolm Jallow, Afrosvenskars forum för rättivsa Kitimbwa Sabuni, Afrosvenskars Riksförbund
Moderatorer:
Viveca Motsieloa, doktorand i etnologi, Uppsala universitet Maria Ripenberg, debattredaktör och ledarskribent, Upsala Nya Tidning

Tid och plats: onsdagen den 11 februari kl. 17.30 – 19.15, Universitetsaulan
Arrangörer är Forum för Afrikastudier och Upsala Nya Tidning

För mer information, kontakta Sten Hagberg, Forum för Afrikastudier vid Uppsala universitet, tel: 018-471 70 30, sten.hagberg@antro.uu.se

Categories: seminarier Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software