Home > Allmänt > 6/7 Barnradion i P4: Premiär för radioföljetongen Katitzi

6/7 Barnradion i P4: Premiär för radioföljetongen Katitzi

June 15th, 2015

Barnradion i P4: Premiär för radioföljetongen Katitzi

kl. 17:45-18:00
Barnradion i P4 kommer i sommar att sända en nyinspelad radioföljetong baserad på Katarina Taikons självbiografiska bok om den romska flickan Katitzi. Skådespelerskan Philomène Grandin, känd från Barnkanalens Philofix, är uppläsare. Måndag 6 juli i Barnradion i P4: Premiär för radioföljetongen Katitzi
Följetongen har premiär 6 juli och sänds under tre veckor.

Det är den första av Katarina Taikons tretton böcker om Katitzi som ligger till grund för Barnradions följetong. Den handlar om den romska flickan Katitzis resa från barnhemmet till tältlägret där pappan och syskonen bor. En tidlös berättelse om en rolig, smart och busig flicka som växte upp utan allt som andra flickor i hennes ålder tog förgivet.

Philomène Grandin har läst in Katitzi för Barnradion i P4:
– När jag var barn blev jag framförallt tagen av hur vacker och stark Katitzi var. Jag ville vara som hon! Nu när jag som vuxen fördjupar mig i romanen blir jag mer berörd av utsattheten och orättvisan som Katitzi, hennes familj och andra romer utsattes för (och utsätts för än idag). Tack och lov finns Katitzis starka röst rakt igenom – hon vägrar att lägga sig ner, vägrar att acceptera, säger Philomène Grandin.

Radioföljetongen bygger på nyutgåvan av Katitzi som har bearbetats av Lawen Mohtadi tillsammans med Angelica Ström, Katarina Taikons dotter.

Categories: Allmänt Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software