Home > seminarier > 21/9 Mångfald i media 2015, Hanaholmen, Finland

21/9 Mångfald i media 2015, Hanaholmen, Finland

August 22nd, 2015

Mångfald i media 2015, Hanaholmen 21.9

Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland
Måndagen 21.9.2015

För första gången på sju år föreläser den svenska mediepersonligheten Bonnier Tidskrifters Amelia Adamo i Finland! Och det gör hon som huvudtalare och hedersgäst på seminariet ”Mångfald i medier 2015” måndagen den 21 september på Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland i Esbo. Nu har du chansen att träffa Amelia i egen hög person!

Hjärtligt välkommen!

”Mångfald i media”-seminariet arrangerade för första gången på hösten 2014 av tidningen SOS Aktuellt utgiven av Finlands Svenska Handikappförbund. På publikens begäran blir det en uppföljning av det lyckade seminariet! Tillsammans med Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland blir Mångfald i media 2015 ännu större och bättre!

Seminariets devis är att alla har rätt att synas på ett positivt sätt i medierna oberoende av funktionshinder eller social status. För oss är det livsviktigt att personer med funktionshinder och andra minoriteter, både sociala och etniska, syns i medierna och att även deras röst blir hörd. Det är vår uppgift att slå på stora trumman och föra fram det här budskapet.

Seminariets huvudtalare, den svenska mediepersonligheten Bonnier Tidskrifters Amelia Adamo, har gått stenhårt in för att förändra och förbättra även äldre kvinnors ställning inom magasinvärlden. Amelia, som studerat sociologi, förespråkar diversitet och inkludering inom media.

Vår andra svenska talare Tomas ”Genusfotografen” Gunnarsson hittade tidningen SOS Aktuellt före vi hittade honom. Tomas har nämligen använt tidningens rosade pärm ”Stjärnorna på Svartå Slott” i en av sina böcker. Tomas berättar mer också om det här på seminariet!

Program – Mångfald i media 2015
13.00 Välkomna, chefredaktör Daniela Andersson, SOS Aktuellt
13.05 Välkomsthälsning, vd Gunvor Kronman, Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland
13.15 Öppningstal, Ordförande Anna Caldén, Finlands Svenska Handikappförbund
13.30 Mångfald i media – journalistens perspektiv. Jeanette Björkqvist (journalist på HBL, Svenska Dagbladet, Yle samt rosad pjäsförfattare) och svenska Peter Al Fakir (journalist och mångsysslare aktuell som programledare i nya tv-serien ”Dom kallar oss handikappade” på Yle Fem.
14.00 Mångfald ur genusperspektiv, ”Genusfotografen” Tomas Gunnarsson
15.00 Kaffe med Fazers blå.
15.30 Amelias vision, Chefredaktör Amelia Adamo, Bonnier Tidskrifter
16.30 Avslutning
16.30 -18.00 Cocktail, tilltugg & mingel. Malmgård och AMKA bjuder på dryckerna!

Moderator: chefredaktör Daniela Andersson.
Arrangörerna förbehåller sig rätten till ändringar i programmet.
Anmälningar på Hanaholmens hemsida: http://www.hanaholmen.fi/se/program/programkalender/samhalle-och-naringsliv/item/66-mangfald-i-media-2015?cm_mid=4902330&cm_crmid=f077abf5-1640-e511-9b95-000c29246566&cm_medium=email

Categories: seminarier Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software