Home > kultur > 16/9-1/12 Sîlan Diljen på turné med #minflykt

16/9-1/12 Sîlan Diljen på turné med #minflykt

September 8th, 2015

Sîlan Diljen på turné med #minflykt

Sîlan Diljen gjorde den uppmärksammade P1-dokumentären Min flykt om sin flykt från Kurdistan till Sverige som 4-åring. Ämnet flykt är mer aktuellt än någonsin och under hösten kommer hon tillsammans med Riksteatern turnera med #minflykt som föreläsning för ungdomar på högstadie- och gymnasieskolor i hela Sverige.

Sîlan Diljen nominerades till Stora journalistpriset för dokumentären, radioprojektet och flyktingberättelserna #minflykt. I samband med radiodokumentären fylldes sociala medier med personliga flyktberättelser under hashtagen #minflykt. Det blev flera hundra viktiga historier om det nutida Sverige som lyfte människorna bakom siffrorna. Nu tar Sîlan Diljen tillsammans sin och publikens flyktberättelser till högstadie- och gymnasieskolor i hela Sverige.

– Flyktberättelser är så viktig del av vår nutidshistoria. Varje dag skapas ny historia genom människor som söker sin tillflykt till Europa och Sverige. Vi här är en del av allt. Det känns extra angeläget att vi tar #minflykt till skolor i hela landet just nu och jag ser fram emot att möta den unga publiken och prata om flykt, säger Sîlan Diljen.

I P1-dokumentären Min flykt berättar Sîlan om hur hennes mamma höll henne i handen genom taggtråd, över bomullsfält och kulregn. 30 år senare reste Sîlan tillbaka i flyktens spår och insåg hur starkt flykten fortfarande lever kvar inom henne.

Hör dokumentären Min flykt här: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/280892?programid=909

Om Sîlan Diljen:
Sîlan Diljen är nominerad till Stora journalistpriset i kategorin ”Årets förnyare” för dokumentären, projektet och flyktingberättelserna under hashtaggen #minflykt. Hon har varit journalist på Sveriges Radio de senaste tio åren, bland annat som reporter och programledare på Konflikt, Studio Ett i P1 och Radio Sweden. 1 januari tillträdde hon som chef för P3 Stockholm.

Turnéplan:
16 september Mörbylånga
17 september Borgholm
13 oktober Överkalix
14-15 oktober Gällivare
16 november Vimmerby
18 november Östra Göinge
30 november Söderhamn
1 december Söderhamn

Projektet är ett samarbete mellan Sveriges Radio och Riksteatern.
Mer info om #minflykt finns på
www.sverigesradio.se/minflykt
www.riksteatern.se/minflykt

Categories: kultur Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software