Home > Manifestationer > 9/11 “Inga fler kristallnätter!” – Manifestation mot rasism i Göteborg

9/11 “Inga fler kristallnätter!” – Manifestation mot rasism i Göteborg

November 8th, 2015

“Inga fler kristallnätter!” – Manifestation mot rasism måndag 9 november

Idag går åter en nationalistisk och rasistisk våg över Europa samtidigt som rekordmånga människor visar solidaritet med dem som flyr krig och förföljelse. På minnesdagen av Kristallnatten visar vi att de demokratiska krafterna står eniga i kampen mot rasism och främlingsfientlighet. Den natten, 9 november, blev startskottet för förintelsen som tog livet av 6 miljoner judar, en halv miljon romer och många funktionshindrade, homosexuella och de som gjorde motstånd mot nazismen.

Nionde Novemberkommittén består av demokratiska partier och organisationer som kämpar för allas värde varje dag i Göteborg. På måndag, minnesdagen av kristallnatten, visar vi tillsammans med Judiska församlingen att vi tar kamp för människovärdet. Vi må ha olika tro, hudfärg och bakgrund, alla är vi olika, alla är vi människor.

Manifestationen börjar med ett tyst fackeltåg från Götaplatsen och avslutas med musik och tal på Bastionsplatsen. Aktiviteterna arrangeras av Nionde Novemberkommittén respektive Judiska församlingen.

Våra paroller
Inga fler kristallnätter!
Mot rasism – för alla människors lika värde
Mot antisemitism, islamofobi, homofobi, antiziganism, funkofobi.

Tid och plats
Samling på Götaplatsen 17.15.
Samling på Bastionsplatsen 18.00
Facebook https://www.facebook.com/events/791643887610733/

Talare på Bastionsplatsen
George Braun, ordförande Judiska församlingen
Jazz Munteanu, Nionde Novemberkommitten och Göteborgs Rättighetscentrum
Siavosh Derakhti, grundare av Unga mot antisemitism och främlingsfientlighet

Nionde Novemberkommittén:
Cecilia Dalman Eek, Socialdemokrater för tro och solidaritet, 0706-554859 cecilia@dalmaneek.se
Leo Carlsson, Miljöpartiet, 0760-52 74 02, leo.carlsson@mp.se

Categories: Manifestationer Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software