Home > kultur > 15/2 Mary – en Radioföljetong i 35 delar av Aris Fioretos

15/2 Mary – en Radioföljetong i 35 delar av Aris Fioretos

February 12th, 2016

Premiär för Mary – en Radioföljetong i 35 delar av Aris Fioretos

Det är 70-talets Grekland och studenterna är rusiga av uppror. Samtidigt har en liten sol just slagit rot i en ung kvinnas kropp. Vetskapen om barnet som växer är så ny att hon ännu inte hunnit prata med sin fästman när hon grips under en demonstration. Aris Fioretos Radioföljetong ”Mary” har premiär måndag 15 februari i P1.

Kvinnan placeras i en cell och kallas nummer fyra, eftersom hon vägrar uppge sitt namn. Hon berättar heller ingenting om pojkvännen som tillhör ledarna för upproret på högskolan och vars röst agiterade i studentradion.

– Idén till berättelsen har funnits länge. Jag ville skildra vad som sker med människor, i synnerhet kvinnor, i tider av politisk repression. Men det var först för några år sedan som jag insåg att huvudpersonen är gravid. Då förstod jag att den bara kunde berättas i jag-form, säger Aris Fioretos.

Författaren Aris Fioretos nominerades till Augustpriset för sin roman ”Mary” och tilldelades Sveriges Radios romanpris 2010 för ”Den siste greken”.

Uppläsare av Radioföljetongen ”Mary” är skådespelerskan Maria Salah. Hon spelade nyligen i den uppmärksammade föreställningen ”Vitsvit” på Unga Klara och under våren 2016 är hon aktuell igen i föreställningen ”X” på samma scen.

Radioföljetongen Mary sänds med start 15 februari varje vardag kl. 11.35–12.00 i Sveriges Radio P1 och går även att höra på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Categories: kultur Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software