Home > kultur > 3/3 Monikielisyys on luovuutta ja luovuus monikielistä – Multilingualism is creativity and creativity is multilingual

3/3 Monikielisyys on luovuutta ja luovuus monikielistä – Multilingualism is creativity and creativity is multilingual

February 18th, 2016

Monikielisyys on luovuutta ja luovuus monikielistä

Mitä tapahtuu, kun monikielisyys ja taide kohtaavat? Mitä uutta syntyy, kun taidetta tehdään monella kielellä? Millaisia kokemuksia kertyy? Millä eri tavoin taide voi ilmentää monikielisyyttä? Entä voiko monikielisyydestä tulla taidetta? Miten taiteen avulla voidaan edistää kielellistä monimuotoisuutta? Lämpimästi tervetuloa pohtimaan näitä ja muita kysymyksiä seminaariin ja verkostoitumistilaisuuteen 3.3.!

Tilaisuudessa julkistetaan Kulttuuripoliittisen tutkimuksen edistämissäätiön (Cupore) raportti, jossa analysoidaan 58:aa Koneen Säätiön rahoittamaa Monikielisyys ja taide -hanketta.

Paneelikeskustelussa pohditaan, miten kielellinen monimuotoisuus kuuluu ja näkyy suomalaisella taiteen kentällä. Panelisteja ovat eri taiteenaloja edustavat Roxana Crisólogo, Irma Hirsjärvi, David Kozma ja Nathan Thomson, ja puheenjohtajana toimii teatterinjohtaja Dan Henriksson. He viitoittavat tietä tulevaisuuden monikieliseen Suomeen. Tilaisuudessa esiintyvät runoilijat Nzar Kwestani ja Juha Kulmala sekä muusikko, säveltäjä Anne-Mari Kivimäki.

Tilaisuus on osa Satakielikuukautta: https://satakielikuukausi.wordpress.com/
Aika: Torstai 3.3.2016 16:30–19:00
Paikka: Caisan sali, Mikonkatu 17 C / Vuorikatu 14, Helsinki
Kielet: suomi ja englanti
Järjestäjät: Kulttuuripoliittisen tutkimuksen edistämissäätiö (Cupore) ja Koneen Säätiö
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 25.2. mennessä: http://www.koneensaatio.fi/tapahtuma/monikielisyys-ja-taide-seminaari/
———————————————
Multilingualism is creativity and creativity is multilingual

What happens when multilingualism and art merge? When art is created in many different languages, what new forms does it take? What kinds of experiences crop up? What are the ways in which art can express multilingualism, and multilingualism can become art? How can art promote linguistic diversity? Join us to ponder these and other questions on March 3, 2016!

The seminar will be opened by the publication of a report covering 58 projects, financed by Kone Foundation, which focused on multilingualism and art. The research for the report was carried out by the Foundation for Cultural Policy Research (Cupore).

In a discussion panel, representatives of different art forms Roxana Crisólogo, Irma Hirsjärvi, David Kozma and Nathan Thomson will reflect on how linguistic diversity is visible and audible in the arts in Finland, and explore the pathways to the multilingual Finland of the future. The panel will be chaired by theater director Dan Henriksson. The seminar will also feature poets Nzar Kwestani and Juha Kulmala and musician, composer Anne-Mari Kivimäki.

The event is part of Satakielikuukausi (The Month of a Hundred Languages). https://satakielikuukausi.wordpress.com/
Date and time: Thursday, March 3, 2016 4:30-7:00 pm
Place: Caisa, Festivity Hall, Mikonkatu 17 C / Vuorikatu 14, Helsinki
Organisers: the Foundation for Cultural Policy Research (Cupore) and Kone Foundation
Languages: Finnish and English

Read more and register by 25 February: http://www.koneensaatio.fi/en/tapahtuma/seminar-on-multilingualism-and-art/
——————
www.kulttuuriakaikille.fi
www.kulturforalla.fi
www.cultureforall.fi
www.facebook.com/kulttuuriakaikille

Categories: kultur Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software