Home > kultur > 15/3 Five years later – Syrian voices in Sweden

15/3 Five years later – Syrian voices in Sweden

March 8th, 2016

Den 15 mars är det fem år sedan de första protesterna mot Assadregimen bröt ut i Syrien. Detta blev ett av startskotten för den blodiga konflikt som FN kallat ”den värsta humanitära krisen i modern tid”.

För att uppmärksamma femårsdagen för revolutionen har Clandestino Institut bjudit in tre syriska kulturpersonligheter som redan nu är verksamma i Sverige.

Den syriske journalisten Khaled Alesmael kommer att hålla en presentation om mediesituationen i Syrien idag och före revolutionen. Vi får höra musik av den kurdisk-syriska musikern Bahar Hesko samt läsningar av Housam Mosilli, fristadförfattare i Linköping. Dessutom har vi en mediaaktivist på plats online.

Khaled Alesmael
Khaled Alesmael har varit i Sverige i ett år och arbetar just nu som reporter och researcher på Uppdrag Granskning i SVT. Han har tidigare varit verksam som journalist i Damaskus, Beirut, Ammam, Cairo och Istanbul och är utbildad vid Damaskus Universtitet där han studerade engelsk litteratur.

Bahar Hesko
Bahar Hesko är en kurdisk musiker från Syrien som kom till Sverige 2013 efter ett år i Turkiet. Hennes huvudinstrument är tambor och trots att hon aldrig fått någon formell musikalisk skolning behärskar hon flera instrument och sjunger på 16 olika språk. Just nu bor hon i Karlstad där hon läser en master i engelsk litteratur vid Karlstads Universitet.

Housam Mosilli
Housam Mosilli är en 29-årig poet från Syrien som nyligen blivit fristadsförfattare i Linköpings kommun. Sedan han på grund av sitt författarskap tvingades lämna Syrien 2012 har han bott i Istanbul, Turkiet, på flykt undan syriska regimens säkerhetsstyrkor. Hans texter inspireras framförallt av händelserna i Syrien och berör ämnen som yttrandefrihet, mänskliga rättigheter, frihet och demokrati.

Plats: Kulturhuset Oceanen, Stigbergstorget 8, Göteborg, tisdagen 15 mars klockan 18.00-21.00. Valfri entré tillämpas.

Categories: kultur Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software