Home > kultur > 26/4 – 8/5 Fundamentalism-udstilling ved Københavns Rådhus

26/4 – 8/5 Fundamentalism-udstilling ved Københavns Rådhus

April 19th, 2016

7ue6_Regnbuepladsudstilling_1
Fundamentalism-udstilling ved Københavns Rådhus 26/4 – 8/5.

Festivalen inviterer den 5.-8. maj til debatter om religion i centrum af København, og gennem udstillingen søger de at åbne for interreligiøse debatter.

Du inviteres hermed til åbningen af skulpturen ’Fundamentalism’ – mit hidtil største og måske mest kontroversielle værk. Det er første gang skulpturen bliver udstillet i det offentlige rum, og tilmed lige midt i hjertet af København, så jeg er både stolt over udstillingen og også ret spændt på hvordan den kommer til at gå.

Udstillingen fokuserer nemlig på noget så sprængfarligt som religion. Med 600 af de ’lyseste’ og ’mørkeste’ citater fra Koranen, Biblen og Toraen stilles religionerne overfor hinanden og viser, at de er næsten umulige at skelne fra hinanden. Man kan skabe både rædselsregimer og næstekærlige samfund ud fra dem alle.

Jeg er dog ikke ude på at opblusse religionsdebatten. Ved at sidestille de tre religioner i værket håber jeg tværtimod at projektet vil være med til at skabe forståelse og dialog, og bygge bro mellem religionerne.

Skulpturen er en del af kunst- og dialogprojektet Abrahams Børn, og den har kun een gang tidligere været vist, nemlig på Kunstcentret Silkeborg Bad. Udstillingen gik på alle måder forrygende, og over 3 måneder trak den fulde huse, mens der i byen, på skoler og i biblioteker blev diskuteret på livet løs.

Det er Himmelske Dage der har inviteret mig til at udstille skulpturen. Festivalen inviterer den 5.-8. maj til debatter om religion i centrum af København, og gennem udstillingen søger de at åbne for interreligiøse debatter.

Fundamentalism-udstillingen slutter d. 8. maj, og indtil da håber jeg, at den vil skabe gode debatter og åbne nogle øjne, både hos religiøse og ikke mindst på Christiansborg og hos de mediehuse, der holder af at fortælle hvor fundamentalt forskellige vi alle er.

Jeg glæder mig til at se dig til åbningen af udstillingen tirsdag den 26. kl. 17-18. Ferniseringen foregår ved skulpturen på Regnbuepladsen ved siden af København Rådhus.

Kærlig hilsen
Jens Galschiøt

Categories: kultur Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software