Home > seminarier > 12/5 Etableringsreformen – hur blev det?

12/5 Etableringsreformen – hur blev det?

May 2nd, 2016

SEMINARIUM
Etableringsreformen – hur blev det?
Utvärdering av reformen som skulle ge nyanlända jobb

I december 2010 trädde lagen om etableringsinsatser i kraft. I och med den nya lagen övertog Arbetsförmedlingen det samordnande ansvaret för nyanländas etablering i arbetslivet, något som tidigare varit kommunernas uppgift.

I dagarna kom en utvärdering av etableringsreformen som jämför nyanländas etablering före och efter lagen. Fores arrangerar därför ett seminarium och ställer frågorna:
Vilka effekter har reformen gett?
Hur skiljer sig insatser och resultat mellan kvinnor och män?
Hur gick det med de utskällda lotsarna? Bör de ersättas med något annat?
Är etableringssystemet anpassat för det ökade antalet nyanlända som kom till Sverige förra året?

Medverkande:
Docent Pernilla Andersson Joona och professor Marianne Sundström vid Institutet för social forskning på Stockholm universitet presenterar sin rapport.
Resultaten kommenteras av tidigare integrationsminister Erik Ullenhag (L) och Mathias Wahlsten, chef för integration och etablering på Arbetsförmedlingen, samt Erik Nilsson (tbc), statssekreterare hos arbetsmarknadsminister Ylva Johansson.

När: Torsdag 12 maj, Kl. 12.30-13.30
(lunchsmörgås serveras från 12.00)
Var: Fores, Bellmansgatan 10, Stockholm
T-bana: Slussen/Mariatorget

Vid övriga frågor kontakta Tove Mellgren på tove.mellgren@fores.se

Välkommen!
Anmäl dig här
Fores, den gröna och liberala tankesmedjan

Categories: seminarier Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software