Home > seminarier > 31/5 Raskrigaren: Seriemördaren Peter Mangs

31/5 Raskrigaren: Seriemördaren Peter Mangs

May 28th, 2016

Tisdagen den 31 maj

Mattias Gardell
Raskrigaren: Seriemördaren Peter Mangs

Seriemördaren Peter Mangs gäckade Malmöpolisen i nära ett årtionde. Han slog till i vardagen och sköt muslimer, svarta, judar, romer och “rasförrädare”. I Mattias Gardells nya bok “Raskrigaren” får vi följa Mangs och den värld som inspirerade honom; seriemördaren Joseph Paul Franklin och Lasermannen, actionfilmer och raskrigsromaner, amerikanska vit makt-ideologer och rasistiska nätforum.

Raskrigaren bygger på ett stort antal djupintervjuer med Peter Mangs, hans egna texter som aldrig tidigare offentliggjorts, den omfattande polisutredningen och intervjuer med offer, anhöriga och andra Malmöbor.

Mattias Gardell är professor i religionshistoria vid Uppsala universitet där han forskar i spänningsfältet mellan religion och politik. Han föreläste på Herbert Felixinstitutet i höstas på ämnet islamofobi.

Välkomna!

Plats:
Eslövs Folkhögskola, Aulan.Sturegatan 14, Eslöv. (OBS NY LOKAL)
Tid:
tisdagen. den 31/5 17.30 – 19.00
Pris:
50 kronor. Medlemmar och studerande har fri entré.

Vänligen anmäl er här

0413-620 11
herbertfelixinstitutet [at] eslov [dot] se
www.herbertfelixinstitutet.se

Categories: seminarier Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software