Home > seminarier > 27/10 Hur minskar vi arbetslösheten i socialt utsatta områden?

27/10 Hur minskar vi arbetslösheten i socialt utsatta områden?

October 21st, 2016

SEMINARIUM 27 oktober
Hur minskar vi arbetslösheten i socialt utsatta områden?
Så bryter vi segregationen i Malmö och Skåne

I ett antal svenska stadsdelar är arbetslösheten avsevärt högre än i andra områden. Utan åtgärder och med många nyanlända i behov av jobb riskerar arbetslösheten att bli ännu högre.

I studien “Varför vinner vi inte (mer) på invandringen?”, undersöker forskaren Andreas Bergh varför arbetslösheten klamrar sig fast i vissa områden samt vilka åtgärder som skulle få fler människor i jobb.

I ett panelsamtal på Studio Meetingpoint i Malmö kommer Andreas Bergh tillsammmans med politiska företrädare diskutera vad man kan göra i Malmö på lokal och regional nivå för att fler människor ska komma i egen försörjning.

Vad säger forskningen om varför ser det ut som det gör?
Vilka åtgärder fungerar och vilka gör det inte?
Vad behöver förändras för att arbetsmarknaden ska vara öppen för alla oavsett var man bor?
Framför allt, vad finns det för möjligheter för Malmö att vända utvecklingen med en allt för hög arbetslöshet?

I panelen
Andreas Bergh, välfärdsforskare och docent i nationalekonomi. Forskare på Institutet för Näringslivsforskning (IFN) och lektor vid Ekonomihögskolan i Lund.
Torbjörn Tegnhammar, oppositionsråd (M) i Malmö
Amela Hodzic, regionråd (S) och ordförande i Upphandlingsstrategiutskottet i Region Skåne

Fler talare tillkommer.
Moderator: Yasemin Arhan Modéer, vd på Altitude Meetings

När: Torsdagen den 27 oktober, klockan 17.00–18.00
Var: Studio Meetingpoint, Nordenskiöldsgatan 24, Malmö

Om projektet Hela staden – bryt segregationen
Studien är en del av projektet Hela staden där Fores vill bidra till en diskussion om vad som bör göras för att minska klyftor och motarbeta problem i socioekonomiskt svaga områden. Läs mer om projektet och första rapporten “Brottslighet och motåtgärder i socio-ekonomiskt utsatta områden”, av Jerzy Sarnecki.

Anmäl dig här

Fores, den gröna och liberala tankesmedjan
www.fores.se Bellmansgatan 10, 118 20 Stockholm

Categories: seminarier Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software