Home > Manifestationer > 20-21/11 Krigsbarnens dag

20-21/11 Krigsbarnens dag

October 31st, 2016

Krigsbarnens dag den 20-21 november 2016

inbjudan-och-program-den-20-21-november-2016

Riksförbundet Finska Krigsbarn har tagit initiativet till att högtidlighålla Krigsbarnens dag – samma datum som FN:s konvention om barnens rättigheter antogs för 27 år sedan. I år samlas vi den 21 november eftersom den 20:e infaller på en söndag. Krigsbarnens dag firades för första gången i Stockholm den 20 november 2013. I London har man uppmärktsammat dagen sedan 2012. I år arrageras firandet i samarbete mellan Riksförbundet Finska Krigsbarn, Finska församlingen i Stockholm, Rädda barnen i Sverige och Finlands ambassad i Stockholm.

Syftet med dagen är att uppmärksamma att det idag finns många barn i världen som lever mitt i krigets fasor och på olika sätt blir offer för krig, till exempel genom att tvingas fly från sina hem under farliga förhållanden. Frågan är högst aktuell idag, mera aktuell än vi har kunnat förutse. Nyhetssändningarna berättar dag efter dag om krig och flykt i olika delar av världen och om barn som befinner sig mitt i kriget.

I år vill vi lyfta fram barnens flyktupplevelser och hoppet att lära sig leva med sin egen historia i det nya hemlandet. De finska krigsbarnen i Sverige har själva varit flyktingbarn och upplevt separationen från sina föräldrar, sin kultur och sitt modersmål. Präglade av sina egna erfarenheter vill de förmedla kunskap om hur flyktingbarn och – ungdomar kan få hjälp att hantera sin nya situation, skaffa sig kunskap om och finna de sociala koderna i dagens svenska samhälle.
Vi har äran att inbjuda dig till finska församlingens gudtjänst i Tyska kyrkan söndagen den 20 november och till Finlands ambassad den 21 november för att uppmärksamma krigens barn. Inbjudan är personlig men om du är förhindrad att delta kan du ge den vidare till en person i din organisation. Förhandsanmälan behövs endast till evenemanget på Finlands ambassad.

Anmäl dig senast den 14 november 2016 via följande länk: https://www.lyyti.in/krigsbarn2016.
Du är hjärtligt välkommen!

Categories: Manifestationer Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software