Home > Manifestationer > 27/1 FÖRINTELSENS MINNESDAG 27 JANUARI

27/1 FÖRINTELSENS MINNESDAG 27 JANUARI

January 17th, 2017

FÖRINTELSENS MINNESDAG 27 JANUARI

Välkommen till minnesceremoni och ljuständning på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm den 27 januari 16.30.

Den 27 januari samlas människor över hela världen i en årlig manifestation. Det är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer – samma datum som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945. Det är en dag då vi hedrar minnet av alla som mördades under Förintelsen och en dag för alla som vill uttrycka sitt stöd för alla människors lika värde.

Minnesceremonin hålls på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm 16.30. Där går det även att tända ljus från 14.00.

Program
Ingrid Lomfors, överintendent på Forum för levande historia, hälsar välkommen.
Tal av:
– Livia Fränkel, överlevande från Förintelsen
– Piotr Zettinger, överlevande från Förintelsen, och Aleksandar Djordjevic från Nätverket Berätta Vidare
– Göran Rosenberg, författare och journalist
Musik med Witt Michaj, Sofia Berg Böhm, Jonas Blecken och Patrik Bonnet

Minnesdagskalendarium
I minnesdagskalendariet kan du lägga upp evenemang som arrangeras av ditt bibliotek, din skola, kommun eller förening i samband med 27 januari. Tillsammans kan vi hjälpas åt att sprida budskapet till fler.

Miniutställning 2017
Inför Förintelsens minnesdag erbjuder vi en miniutställning som du kan ladda ner, skriva ut och visa på t. ex. ditt bibliotek eller i din skola. Årets utställning handlar om Anne Frank, identitet och fördomar.

Categories: Manifestationer Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software