Home > Manifestationer > 21.2-21.3 Satakielikuukausi juhlii kielellistä moninaisuutta – Multilingualmonth celebrates language diversity

21.2-21.3 Satakielikuukausi juhlii kielellistä moninaisuutta – Multilingualmonth celebrates language diversity

February 2nd, 2017

Satakielikuukausi juhlii kielellistä moninaisuutta

Äidinkieltä, monikielisyyttä ja kielellistä moninaisuutta juhlistavaa Satakielikuukautta vietetään tänä vuonna kolmatta kertaa. Kulttuurikeskuksiin, kirjastoihin, kouluihin ja koteihin levittyvä verkostofestivaali alkaa kansainvälisenä äidinkielen päivänä 21.2.2017 ja päättyy maailman runouden ja rasisminvastaisen päivän tapahtumiin 21.3.2017.

Satakielikuukausi juhlii kielellistä rikkautta ja haastaa tarkastelemaan äidinkielen ja kielten merkitystä taiteen, kohtaamisten ja yhdessä tekemisen kautta. Tapahtumakokonaisuus kysyy, miltä kieli kuulostaa, näyttää, tuntuu ja maistuu, sekä mikä merkitys kielellä on identiteetin ja turvallisuuden tunteen rakentumiselle.

Satakielikuukauden tarkoitus on muistuttaa jokaisen oikeudesta äidinkieleen sekä juhlistaa kielellistä moninaisuutta ja monikielisyyttä. Runoklubit, satutunnit, työpajat, näyttelyt ja muut tapahtumat tuovat taiteen ja kulttuurin kautta esiin monikielisyyden eri puolia, tutkivat kielen kautta rakentuvaa identiteettiä ja luovat mahdollisuuksia kohtaamisille yli kielirajojen. Verkostofestivaalin tapahtumia järjestetään ainakin pääkaupunkiseudulla ja Turussa. Myös Opetushallitus kannustaa kouluja ja oppilaitoksia ympäri Suomen osallistumaan Satakielikuukauden viettämiseen tai viettämään Satakielipäivää muuna ajankohtana.

Satakielikuukausi haastaa pohtimaan monikielisyyttä myös oppilaitoksissa, työpaikoilla ja kotona. Miten monikielisyys näkyy arjessasi ja kuinka sitä voisi lisätä? Kielellisen rikkauden edistämiseen liittyviä ajatuksia ja ehdotuksia voi jakaa sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #satakielikuukausi. Otamme myös vastaan vinkkejä kuukauden teemoihin sopivista tapahtumista, jotka voivat sijaita missä tahansa Suomessa.

Satakielikuukauden pääjärjestäjät ovat kulttuurikeskus Caisa, Kulttuuria kaikille -palvelu, Helsingin kaupunginkirjasto sekä Annantalo, Kanneltalo, Malmitalo, Stoa ja Vuotalo. Kuukautta koordinoi Kulttuurikeskus Caisa.

Lisätiedot:

Kitari Mayele, kulttuurituottaja, kulttuurikeskus Caisa, kitari.mayele@hel.fi, puh. 09 310 37506 / 050 412 0481

Multilingualmonth celebrates language diversity

Satakielikuukausi (Multilingual Month) celebrates mother tongues, multilingualism and language diversity now for the third time. The festival program consists of poetry readings, meetings with writers, visual arts, workshops, sound art and discussions in different locations including cultural centres, libraries and schools. Satakielikuukausi starts on February 21st, International
Mother Language Day, and ends on March the 21st, World Poetry Day and International Day for the Elimination of Racial Discrimination.

During the month, the importance of mother tongues and languages is examined through the arts, meetings and workshops. What do languages sound like, feel and or taste like, and what is the importance of languages for the construction of an identity or sense of security.

Most of the events during Satakielikuukausi take place in Helsinki, but there are events also in Turku and other locations. This year the Finnish National Agency for Education invites Finnish schools to organize their own events.

As a Nordic initiative, Multilingual Month invites organizations and individual people across Nordic countries to celebrate language diversity and multilingualism and share the contents with hashtag #multilingualmonth.

Multilingual Month is coordinated by Cultural Centre Caisa and Culture for All Service (Multilingualism and Diversity as a Resource in the Cultural Field).

Satakielikuukausi (in Finland)

Multilingual Month (Nordic)

Additional information:

  • Satakielikuukausi in Finland: Kitari Mayele, kulttuurituottaja, kulttuurikeskus Caisa, kitari.mayele@hel.fi, puh. 09 310 37506 / 050 412 0481
  • Multilingual Month, Nordic: Oona Simolin simolin@cultureforall.fi, Outi Korhonen outi.korhonen@cultureforall.fi +358 44 2599228
Categories: Manifestationer Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software