Home > seminarier > 8/3 Lär av de bästa

8/3 Lär av de bästa

February 24th, 2017

SEMINARIUM 8 MARS

Lär av de bästa

– vikten av att stärka skolan i utanförskapsområden

När: onsdag 8 mars, kl. 12–13 (lunchmacka serveras 11:30)
Var: Fores, Kungsbroplan 2, Stockholm.
T-bana: T-Centralen / RådhusetVälkommen till lansering och panelsamtal om den fjärde delrapporten i Fores projekt Hela staden – bryt segregationen!

Stora skillnader råder mellan skolor i Sveriges olika landsdelar. Många skolor i utsatta områden lider av sämre betyg och hög andel elever som inte når gymnasiet medan ett fåtal skolor klarar av att prestera höga resultat. För att kunna förbättra den svenska skolan är det viktigt att försöka förstå vad dessa skillnader beror på.

Vi frågar oss därför…

  • Vad säger forskningen om varför det ser ut som det gör?
  • Vilka åtgärder fungerar och vilka gör det inte?
  • Vad behöver förändras för att svenska skolan ska kunna leverera bra utbildning oavsett var man bor?
  • Framförallt, vad kan man lära sig av de skolor som lyckats med detta trots dåliga förutsättningar?

Den fjärde delrapporten Lär av de bästa är skriven av Fredrik Bergström & Oskar Adenfelt. Seminariet inleds med en kort presentation av rapporten följt av paneldiskussion.

I panelen

Fredrik Bergström, ekonomie doktor i nationalekonomi. Affärsområdeschef i det globala analys- och teknikkonsultföretaget WSP och tidigare VD för Handelns Utredningsinstitut (HUI).
Karin Edmark, docent i nationalekonomi vid Institutet för Näringslivsforskning (IFN) samt Stockholms universitet och forskar om skolfrågor.
Hans Grönqvist, docent i nationalekonomi vid Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering (IFAU) samt vid Uppsala universitet och forskar om skolfrågor. 
• Åsa Melander, skoldebattör med elva års erfarenhet av skolutveckling i Hackney, London.
Moderator: Andreas Bergström, vice vd, tankesmedjan Fores.
Vänligen anmäl dig till seminariet senast 6 mars.
Välkommen!
Anmäl dig här

Om projektet Hela staden – bryt segregationen

Genom projektet Hela staden vill Fores bidra till en diskussion om vad som borde göras för att minska klyftor och motarbeta problem i socioekonomiskt svaga områden. I projektet skriver ett antal forskare utifrån perspektiv som utbildning, stadsplanering, kriminalitet och grannskapseffekter. I anslutning till lanseringarna av de olika delrapporterna kommer Fores att anordna seminarier, rundabordssamtal och möten under 2016 och 2017. Projektet avslutas genom att texterna sammanställs i en antologi som presenteras på en slutkonferens.

Läs mer om projektet här, den första rapporten “Brottslighet och motåtgärder i socio-ekonomiskt utsatta områden”, av Jerzy Sarnecki, och den andra rapporten “Varför vinner vi inte (mer) på invandringen?”, av Andreas Bergh och den tredje rapporten ”Vad spelar det för roll var du bor?” av Susanne Urban.
Fores, den gröna och liberala tankesmedjan
www.fores.se I Kungsbroplan 2, 112 27 Stockholm

 

Categories: seminarier Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software