Home > Allmänt > 16/3 Årets Hugo Valentin-föreläsning hålls av Christopher R. Browning

16/3 Årets Hugo Valentin-föreläsning hålls av Christopher R. Browning

March 7th, 2017

Årets Hugo Valentin-föreläsning hålls av Christopher R. Browning
Uppsala universitet

Christopher R. Browning, professor emeritus vid University of North Carolina, hör till de mest renommerade inom forskningen om Förintelsen. Den 16 mars håller han den femtonde Hugo Valentin-föreläsningen vid Uppsala universitet.

Browning har studerat Förintelsens uppkomst och förlopp i ett stort antal aspekter, med ett växande intresse för dynamik på mikronivå och enskildas öden och vittnesmål. Till hans viktigaste verk hör The Path to Genocide (1992), Nazi Policy, Jewish Workers, German Killers (2000), Collected Memories: Holocaust History and Postwar Testimony (2003) och The Origins of the Final Solution (2004).

Ett av hans mest kända arbeten är Ordinary Men: Police Battalion 101 and the Final Solu-tion in Poland (1992). I boken visar han bland annat hur femhundra helt vanliga män ur “Polisbataljon 101” kunde välja att utföra massmord på judiska män, kvinnor och barn trots att de inledningsvis gavs möjlighet att inte delta.

I det senaste verket, Remembering Survival. Inside a Nazi Slave Labor Camp (2010), närstuderar han livet i arbetslägret Starachowice i Polen, vilket också är ämnet för hans Hugo Valentin-föreläsning med titeln: “Surviving Slave Labour: The Camp Complex at the Starachowice Factories”.

Browning har verkat och undervisat vid institutioner som U.S. Holocaust Memorial Museum, Institute for Advanced Studies i Princeton och Hebrew University. Han har även fungerat som expertvittne i rättegångar gällande krigsförbrytelser och Förintelseförnekelse, bland annat i det uppmärksammade förtalsmålet mellan David Irving och Deborah Lipstadt i London år 2000.

Föreläsning: Surviving Slave Labour: The Camp Complex at the Starachowice Factories
Tid: 16 mars kl. 17:00
Plats: Brusewitzsalen, ingång Östra Ågatan 19
Arrangör: Hugo Valentin-centrum, Uppsala universitet

För mer information, kontakta Lovisa Svantesson, tel: 018-471 1526, e-post: info@valentin.uu.se

Läs mer om Hugo Valentin-centrum.

Categories: Allmänt Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software