Home > Konferenser > 21/4 Hela staden – bryt segregationen, men hur?

21/4 Hela staden – bryt segregationen, men hur?

April 6th, 2017

Hela staden – bryt segregationen, men hur?
Välkommen till slutrapportering av forskningsprojektet Hela staden – bryt segregationen. Forskning möter politik i samtal på temat: Hur bryter vi segregationen i Sverige?

När: Fredag den 21 april, klockan 10:00 – 13:20, inklusive lunch
Var: Fores, Kungsbroplan 2, Stockholm
T-bana: T-Centralen / Rådhuset

Anmäld dig här

Vänligen anmäl dig senast den 18 april.
Välkommen!

takt med att rikspolitiken presenterat flertalet förslag för att minska brottsligheten i socialt utsatta områden, förbättra svenska skolan, få nyanlända snabbare i arbete och minska boendesegregationen blir det allt viktigare att granska vilka förslag som utifrån forskning kan fungera.
Välkommen till lansering av Fores slutrapport Hela staden – bryt segregationen. Konferensen inleds med en kort presentation av de olika delrapporterna författade av Jerzy Sarnecki, Andreas Bergh, Susanne Urban samt Fredrik Bergström. Presentationen följs av diskussion mellan politiker, forskare och sakkunniga på temat: Hur bryter vi segregationen i Sverige? 
Inom forskningsprojektet har en rapport för varje ämnesområde presenterats. Dessa rapporter finns nu samlade i bokform och kommer delas ut under seminariet. Om du inte har möjlighet att delta kan du även beställa hem boken.

Medverkande
Ibrahim Baylan (S), samordnings- och energiminister. 
Elisabeth Svantesson (M), riksdagsledamot, f.d. arbetsmarknadsminister.
Jonas Nygren, förbundschef för Hyresgästföreningen och särskild utredare för Delegationen mot segregation.
Lars Calmfors, professor i internationell ekonomi vid Institutet för internationell ekonomi vid Stockholms universitet.
Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi vid Stockholms universitet. 
Andreas Bergh, forskare på Institutet för Näringslivsforskning (IFN).
Susanne Urban, docent och universitetslektor vid Institutet för bostads- och urbanforskning (IBF).
Fredrik Bergström, affärsområdeschef i det globala analys- och teknikkonsultföretaget WSP. 
Fler deltagare tillkommer löpande. 
Moderatorer är Minna Ljunggren, chef för Fores program Migration och integration och Andreas Bergström, vice vd på Fores.

Om projektet Hela staden – bryt segregationen
Med forskningsprojektet Hela staden – bryt segregationen birar Fores till diskussionen om vad som borde göras för att minska klyftor och motarbeta problem i socioekonomiskt svaga områden. I projektet har Fores tillsammans med forskare studerat arbetsmarknad, bostadsmarknad, utanförskap och brottslighet, och utbildning för att se varför skillnaderna är så stora, vilka åtgärder som fungerat och vad som saknas för att bygga ett starkare, integrerat Sverige. Läs mer och se lanseringarna av de olika delrapporterna på vår hemsida. 

Categories: Konferenser Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software