Home > kultur > Romanien kansallispäivän juhlakonsertti Kulttuuritalolla 8. huhtikuuta (Helsinki)

Romanien kansallispäivän juhlakonsertti Kulttuuritalolla 8. huhtikuuta (Helsinki)

April 8th, 2017

Romanien kansallispäivän juhlakonsertti Kulttuuritalolla 8. huhtikuuta (Helsinki)

Mustalaismusiikin kuninkaat ja kuningattaret -juhlakonsertti on musiikillinen elämysmatka Suomessa kautta aikojen esillä olleeseen romanimusiikkiin. Konsertti on osa romanien kansallispäivän juhlintaa. Ennen konsertin alkua (klo 18) Helsingin Kulttuuritalolla on kaikille avoimia romaninäyttelyitä ja puheenvuoroja (klo 15 alkaen). Tapahtumakokonaisuutta suojelee tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Klo 18 alkavan konsertin mittavasta esiintyjäkaartista löytyy kunkin musiikkityylin romanitaustainen tähtiesiintyjä. Mukana on mm. tangokuninkaallinen Leif Lindeman, jolta kuullaan tapahtumassa etenkin perinteistä tangoa sekä mustalaislauluja.

– On hienoa päästä yhtä aikaa kollegojen kanssa esiintymään ja vielä tällaisena päivänä, Lindeman iloitsee romanien kansallispäivän konsertista.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö suojelee Suomi 100 -tapahtumiin kuuluvaa konserttia, ja tällä on romaniyhteisölle myös suuri merkitys.

– Tämä on erittäin hieno huomioiminen presidentiltämme, toteaa Lindeman.

Konsertin vieraana esiintyy myös Samuli Edelmann, ja hän tunnustautuu konsertin housebändinä toimivan Suora lähetys -yhtyeen suureksi faniksi. Romanien kansallispäivän tunnelmiin Edelmann virittäytyy nuoruuden muistoilla:

– Olin nuorena näyttelemässä Drom-teatterissa romanipoikaa nimeltä Terno. Tällöin opettelin romanilaulun ja ihan mustalaiskielellä. Kyseisen laulun esitän 8.4. Kulttuuritalon konsertissa, Edelmann vinkkaa ohjelmistosta.

Televisiotaltioitavan (Alfa TV) konsertin kesto on noin kaksi tuntia (sis. väliajan).

Konserttia edeltää klo 15 käynnistyvä päiväohjelma, jossa esitellään romanikulttuurista kumpuavan taiteen merkitystä niin suomalaiseen kuin maailman musiikkiin ja taiteisiin. Samalla tuodaan esiin romanikulttuuria sekä pääväestön ja kansallisen vähemmistömme yhtäläisyyksiä ja yhteistä historiaa 100-vuotisessa Suomessa.

Tapahtumakokonaisuus liittyy Kotimaani ompi Suomi – romanit 500 vuotta 100-vuotisessa Suomessa -hankkeeseen, joka pyrkii saamaan maamme toiseksi vanhinta vähemmistöä esiin uudella tavalla.

FAKTAA:

8.4. kansallispäivän päiväohjelma on maksuton. Mustalaismusiikin kuninkaat ja kuningattaret -konsertin liput Ticketmasterilta. (10 €).  Romanien kansallispäivän konsertin liput (Ticketmaster)

Tapahtuman toteuttaa Kotimaani ompi Suomi – romanit 500 vuotta 100-vuotisessa Suomessa -hanke, joka on osa Suomi 100 -tapahtumia.

Konsertin mahdollinen tuotto käytetään nuorten romanitaiteilijoiden kouluttautumisen ja työllistämisen edistämiseen.

Järjestäviä tahoja ovat Taiteiden edistämiskeskus sekä Diakonia-ammattikorkeakoulun hallinnoimat, ESR-rahoitteiset Nevo tiija ja Tsetanes naal -hankkeet, aluehallintovirastot, romaniasiain neuvottelukunta, opetushallitus sekä lukuisat yhteistyökumppanit ja romanijärjestöt.

Romanien kansallispäivän konsertti Facebookissa

Haastattelupyynnöt:

TKI-viestinnän asiantuntija Niina Mäenpää: niina.maenpaa@diak.fi, 040 507 62 60

Lisätiedot hankkeesta:

Mertsi Ärling, projektipäällikkö Nevo tiija -hanke, mertsi.arling@diak.fi, puh. 040 509 2307

Mertsi Lindgren, läänintaiteilija, mertsi.lindgren@taike.fi, puh. 029 533 08 58

Concert of The International Romani Day in Helsinki on April 8

 

The International Romani Day (April 8) is a day to celebrate Romani culture and raise awareness of the issues facing Romani people. Tomorrow there will be a concert to celebrate the day at Kulttuuritalo, Helsinki. The day programme (at 15-18) is free of charge, concert tickets 10 euros.

Concert of The International Romani Day tickets

Concert and day programme on Facebook

 

Categories: kultur Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software