Home > Manifestationer > 2/8 MINNESSTUND FÖR FÖRINTELSENS ROMSKA OFFER

2/8 MINNESSTUND FÖR FÖRINTELSENS ROMSKA OFFER

July 23rd, 2017

Gypsies 4


MINNESSTUND FÖR FÖRINTELSENS ROMSKA OFFER

VÄLKOMMEN TILL MINNESSTUND FÖRINTELSENS ROMSKA OFFER PÅ RAOUL WALLENBERGS TORG I STOCKHOLM DEN 2 AUGUSTI
KL. 14.00.

Natten mellan den 2 och 3 augusti 1944 avrättades alla romska fångar i koncentrationslägret Auschwitz. Händelsen har i efterhand kommit att kallas för Zigenarnatten.

Den 2 augusti kl. 14.00 hålls en minnesstund för Förintelsens romska offer, samt för alla offergrupper, på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm. Minnesstunden arrangeras av Sveriges Internationella Roma Filmfestival i samarbete med Forum för levande historia.

PROGRAM
Start kl. 14.00
Domino Kai, ordförande, Sveriges Internationella Roma Filmfestival hälsar välkomna.
Tal av Berith Kalander, dotter till överlevande Hanna Dimitri
Emerich Roth, överlevande från Förintelsen
Diana Nyman, ordförande, Romska rådet i Göteborgs Stad
Aron Verständig, ordförande, Judiska Centralrådet
Ingrid Lomfors, överintendent, Forum för levande historia
Christel Tholse Willers, VD, Utbildningsradion
Avslutning med ljuständning och tyst minut, följt av sång med Trion Hjilosko Drom
Slut ca kl.14.45

UTSKRIVBAR MINIUTSTÄLLNING
Forum för levande historia har tagit fram en miniutställning, Romer under Förintelsen som du kan ladda ner, skriva ut och visa på t. ex. ditt bibliotek eller i din skola.

Se evenemang på Facebook

Categories: Manifestationer Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software