Home > kultur > 8/10 “EXIL” URPREMIÄR AV KOMPOSITÖR MOUSA ELIAS NYA VERK

8/10 “EXIL” URPREMIÄR AV KOMPOSITÖR MOUSA ELIAS NYA VERK

August 28th, 2017

“EXIL”
URPREMIÄR AV KOMPOSITÖR MOUSA ELIAS NYA VERK

Välkomna på ett uruppförande av den syriska kompositören Mousa Elias nya verk Exil; kammarmusik som i form och innehåll berättar om en resa från Syrien till Sverige.

Kriget och flykten från Syrien till Sverige är temat för kompositören Mousa Elias senaste verk – Exil. Det är nyskriven kammarmusik, som blandar orientalisk och västerländsk musiktradition, om en av vår tids mest utsatta grupper. Musiken ger röst åt smärtan och mörkret likväl som hoppet och längtan. Den berättar om de asylsökandes tragedier. Ett fåtal texter ingår och de kommer att vara både på arabiska och svenska, men de instrumentella delarna är nog så viktiga.

– Vissa saker skildrar man bäst utan ord. Det är inte allt man kan sätta ord på helt enkelt. Då kliver musiken in och var och en får skapa sig sin egen bild, säger Mousa Elias.
TID: 8 Oktober kl 19
PLATS: Södra teatern

Medverkande:
Mousa Elias – oud, sång, komposition
Gentila Pop – fiol
Filip Gloria – fiol
Gabriele Freese – fiol
Britta Knapp – fiol
Cecilia Nilsson – fiol
Jill Johansson – viola
Ali Shaker – buzuki
Adam Grauman – kontrabas
Jonas Bleckman – cello
Saman Alyas – klarinett
Sinan Slewa – slagverk
Forat Fadhel Hussain – slagverk
Sofia Berg Böhm – sång

VÄLKOMNA ATT HÖRA AV ER MED FRÅGOR, MÖJLIGHET TILL INTERVJU ELLER EVENTUELL NÄRVARO VID REPTILLFÄLLE.
Org.: Re-Orient

Categories: kultur Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software