Home > Manifestationer > 27/1 FÖRINTELSENS MINNESDAG

27/1 FÖRINTELSENS MINNESDAG

January 24th, 2019

FÖRINTELSENS MINNESDAG 27 JANUARI 2019

Välkommen till minnesceremoni och ljuständning
Den 27 januari samlas människor över hela världen i en årlig manifestation för att hedra Förintelsens offer. Det är samma datum som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945. En dag för alla som vill uttrycka sitt stöd för alla människors lika värde.

Minnesceremoni och ljuständning på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm kl. 16.00
Forum för levande historias överintendent Ingrid Lomfors hälsar välkommen.
Tal av Hania Rosenberg, överlevande barn från Förintelsen, Kultur- och demokratiminister Amanda Lind, Deborah Lipstadt, professor i historia och Josefin Knudsen, gymnasieelev.
Musik: Noah Hofvander, solosaxofon, Jonny & Sandra Ivanovic, sång och gitarr.
Arrangör: Forum för levande historia
Välkommen att tända ljus från kl.15.00.
Ingen föranmälan krävs till ceremonin på Raoul Wallenbergs torg.

Därefter…

Minnesceremoni i Stora synagogan, Wahrendorffsgatan 3 i Stockholm kl. 17.00 (fullsatt)
Dörrarna öppnar kl.16.15
För program till ceremonin i Stora synagogan, se Judiska församlingen i Stockholms webbplats.
Arrangör: Judiska församlingen i Stockholm och Föreningen Förintelsens överlevande, i samarbete med Forum för levande historia, Judiska museet, Svenska kommittén mot antisemitism och Folkets Hus och Parker.
Föranmälan krävs. Evenemanget är fullsatt.

Minnesceremoni i Hedvig Eleonora kyrka, Storgatan 2 i Stockholm kl. 17.30
Dörrarna öppnar kl.16.30
För program se É Romani Glindas webbplats.
Arrangör: É Romani Glinda i samarbete med Forum för levande historia och Svenska kyrkan.
Ingen föranmälan krävs till ceremonin i Hedvig Eleonora kyrka.

Categories: Manifestationer Tags:
Comments are closed.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software