Home > Kurser > Mångkulturellt bemötande i vården

Mångkulturellt bemötande i vården

September 19th, 2008 Leave a comment Go to comments

Välkommen till ett seminarium om
Mångkulturellt bemötande i vården
Datum & tid: onsdagen den 8 oktober, klockan 10 – 12
Plats: Stockholmssalen i Landstingshuset, Hantverkargatan 45, Stockholm
Medverkande: Dr. Sofie Bäärnhielm, överläkare vid Transkulturellt centrum, Katarina Löthberg, projektledare för hälsokommunikatörer i ett mångkulturellt samhälle, Ingela Nylund Watz, oppositions­landstingsråd (s)
Behandlas människor med invandrarbakgrund annorlunda än etniska svenskar när de är i kontakt med sjukvården?
Vilka krav ställer det mångkulturella samhället på vårdens bemötandearbete?
Hur har Vårdval Stockholm påverkat bemötandet i vården?

Vården måste bli bättre på att bemöta människor med olika etnisk och kulturell bakgrund. Vårdval Stockholm missgynnar vårdcentraler i områden med en stor andel invandrare. Och systemet leder till att det så viktiga förebyggande hälsoarbetet har minskat kraftigt.
Vi tror att det krävs nya metoder och nya arbetssätt för att lösa de problem som finns idag. På seminariet kommer vi att diskutera hur så kallade hälsokommunikatörer kan användas för att förbättra mötet mellan människor med invandrarbakgrund och vårdpersonalen. Vi lyfter fram och diskuterar hur bemötandet i vården kan förbättras och anpassas till det mångkulturella samhället.
Deltagande anmäles till fredrik.persson@politik.sll.se senast fredagen den 3 oktober.

Categories: Kurser Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software