Home > seminarier > Högerextremismen i Europa

Högerextremismen i Europa

January 12th, 2010 Leave a comment Go to comments

Extremhögern har nått politiska framgångar över hela Europa. En rad främlingsfientliga partier gjorde sitt intåg i Bryssel efter det senaste EU-parlamentsvalet och för någon vecka sedan bildades en ny paneuropeisk extremhögerkoalition med medlemmar från Storbritannien, Ungern, Sverige, Italien, Belgien och Frankrike – och fler på väg.

Samtidigt utsätts romer för svår förföljelse i Italien och i Öst- och Centraleuropa. Vid sidan av den gamla antisemitismen bland nationalistpartier, spirar ny antisemitism när vänstergrupper och extrema islamister gör gemensam sak av hat mot staten Israel. Islamofobi har blivit rumsren och fått fäste över hela kontinenten, med minaretomröstningen i Schweiz som det senaste exemplet. Vart är Europa på väg? Seminariet inleds av Lisa Bjurwald, reporter och skribent på tidningen Expo. Hennes inlägg kommenteras av Per Gudmundson, ledarskribent på SvD. Moderator: Martin Ådahl, chef på FORES

Tid: 21 januari, 17:00-18:30

Plats: FORES lokaler, Bellmansgatan 10, Stockholm (T-bana Slussen/Mariatorget)

Anmälan sker till Clara Sandelind på FORES, e-mail clara.sandelind@fores.se, eller telefon 08-452 26 62

Categories: seminarier Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software