Home > Manifestationer > Romernas förintelse

Romernas förintelse

January 13th, 2010 Leave a comment Go to comments

Välkomna till Förintelsens minnesdag på Fredsmuseum i Uppsala den 27 januari.

Romernas förintelse, Samudaripé, är föga känd och blygsamt dokumenterad. I samband med förintelsens minneshögtid den 27 januari, visas “Den okända forintelsen”, en unik utställning, på Fredsmuseum, Uppsala Slott.

Utställningen visar fotografier av överlevande romer från förintelselägren samt dokumentärfilmen Romska tårar. Utställningen och filmen handlar om deportationen av Rumänska romer till Transnistrien och om hur de lyckades ta sig tillbaka till Rumänien.

Filmen har gjorts av Fundatia Sociala Culturala och visades första gången i Sverige den 29 januari 2009.

27 januari 17.00 – Minneshögtid av förintelsens minnesdag, Vasasalen, Uppsala Slott

27 januari 18.00 – Invigning av utställningen “Den okända förintelsen”, mingel och visning av filmen “Romska tårar”

För mer information gå in på www.fredsmuseum.se eller www.romaniglinda.se

Kontakt: info@fredsmuseum.se, Tel. 018-500008

Utställare och ägare av utställningen: É Romani Glinda. Utställningen genomförs i samarbete med Fredsmuseeum i Uppsala

Categories: Manifestationer Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software