Home > seminarier > Barn på flykt

Barn på flykt

6 mars 2010

Föreningen Glokala Sjuhärad i samarbete med Immigrant-institutet, Caroli församling, Kyrkornas flyktingrådgivning, Rädda Barnen, Röda Korset och Studieförbundet Vuxenskolan inbjuder till ett seminarium om mottagandet av ensamkommande barn. Detta är just nu en aktuell fråga i många av Sveriges kommuner.

Programmet kommer att fokuseras på hur vi ska kunna ta hänsyn till barnets bästa i detta mottagande och hur artiklarna i FN:s barnrättskonvention ska kunna förverkligas.
• Medverkande är bl a juristen och filosofie doktorn Anna Lundberg, Malmö högskola, docent Elisabeth Elmeroth, Linnéuniversitetet, Kalmar och socionom Åsa Olsson, Hjälteby, Tjörn. Anna har särskilt studerat etnicitetsfrågor med inriktning på mänskliga rättigheter. Elisabeths forskning handlar om etniska relationer och migration och hon har nyligen gett ut boken FLYKTENS BARN tillsammans med Johan Häge. Åsa är föreståndare för Svanviks Gästhem som tar emot ensamkommande flyktingbarn.
• Värd under seminariet blir Jarl Lindahl, Glokala Sjuhärad. Jarl har tidigare varit teaterchef i Borås.

• Bindande anmälan görs senast 28 februari till: Claes Bergqvist, claesbergqvist@telia.com eller Åke Widfeldt, ake.widfeldt@telia.com .
Avgift för dagen, inklusive kaffe med dopp, 150 kr insättes på Glokala Sjuhärads bankgiro 5381-7755 före hearingen. Önskas faktura anges faktureringsadress i anmälan.
Kom gärna 12.30 för registrering och en extra kopp kaffe.

Tid 13.00 till 18.00
Plats Immigrant-institutet, Katrinedalsgatan 43, Borås
Organisation Föreningen Glokala Sjuhärad

Kontaktperson Åke Widfeldt (ake.widfeldt@telia.com)

Categories: seminarier Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software