Home > Allmänt > Ebrû och Japansk diaspora

Ebrû och Japansk diaspora

Två utställningar av Gülüzar Tuna
8 – 28 maj
Invandrarnas Hus, Katrinedalsgatan 43, Borås

Ebrû
Marmoreringskonsten som härstammar från bl.a. Turkmenistan har en lång tradition i den turkiska konsttraditionen sedan 1400-talet fram till idag. Den turkiska marmoreringstekniken som jag har studerat har än i dag mycket stor betydelse i Turkiet i den meningen att den har hållit den islamiska traditionen levande genom Hât, islamisk kalligrafi.
Ebrû betyder bl.a. moln, och står för teckning på vattenytan, eftersom man faktiskt målar på vattenytan. I ebrû blandas abstrakta mönster med arabesker med avbildningar av de ottomanska sultanernas favoritblommor.

För mer information om Ebrû klicka här

Japansk Diaspora
Människor har kunnat flytta inte bara inom ett land, utan även mellan olika länder och mellan olika kontinenter tack vare utvecklingen inom transportteknologin.
Den japanska migrationen till Brasilien har ägt rum från 1908 fram till idag. Idag finns det över 250 000 brasilianska nikkeijin i Japan. Med termen brasiliansk nikkeijin menas en person med japanskt ursprung som är född och uppvuxen utanför Japan.
Utställningen visar ett urval av porträttfotografier på nikkeij-ungdomar och -vuxna i Tokyo och Hamamatsu, blandat med sköna Ikebana arrangemang.

För mer information om Japansk Diaspora klicka här

Categories: Allmänt Tags: ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.
adobe software for non profits. Autodesk AutoCAD 2012 buy .adobe free photo shop software 20 photo preview software for apple. Adobe Creative Suite 5.5 Web Premium buy .apple software update download adobe illustrator softwaresurplus. Microsoft Office Professional Plus 2010 [64 Bit] buy .macromedia's flash software downloads adobe art software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended [MAC] buy .apple mouse software adobe publication software. Adobe Photoshop Lightroom 3 for Mac buy .hero ahead software apple newton software. Nuance PaperPort Professional 14 buy .class flash macromedia software new software available from apple. Microsoft Windows 7 Professional [64 Bit] buy .oem software adobe creative suite adobe in design cs software. Microsoft Windows 7 Ultimate [64 Bit] buy .license for adobe software buy used adobe software. Adobe Creative Suite 5.5 Design Premium buy .budget software for apple adobe photoshop elements resolution software. Adobe Acrobat X Pro buy .macromedia website design software touchpad software two finger scrolling apple. Adobe Dreamweaver CS5.5 buy .child protection software apple adobe software writer. Microsoft Windows 7 Home Premium [64 Bit] buy .adobe acrobat free software adobe publications software. Adobe Photoshop CS5.1 Extended buy .apple software synth gm avid editing software upgrade. Nero Burning ROM 10 buy .access database mac apple software acrobat adobe software editors. Adobe Captivate CS5.5 buy .free adobe pdf software