Hem > Föreningar, Svenska > Bidrag till antidiskrimineringsverksamhet

Bidrag till antidiskrimineringsverksamhet

januari 15th, 2015

11,5 miljoner till 16 antidiskrimineringsbyråer
on, jan 14, 2015 15:44 CET

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor har beslutat om ett statsbidrag på 11,5 miljoner kronor till 16 antidiskrimineringsbyråer. Nytt för i år är att Dalarna får en egen verksamhet: Rättighetscentrum Dalarna.

En antidiskrimineringsbyrå arbetar med att ge råd och stöd i diskrimineringsfrågor och sprider information om hur diskriminering på alla grunder kan motverkas i samhället. Det kan till exempel handla om att utbilda arbetsgivare om lagstiftning eller att ge stöd till människor som blivit diskriminerade.

Sammanlagt har 25 organisationer sökt bidrag och 16 av dem har fått stöd, från Malmö i söder till Luleå i norr. Myndigheten prioriterar långsiktig verksamhet och eftersträvar en spridning i landet:

– Antidiskrimineringsbyråerna på olika platser i landet är en ovärderlig resurs i det lokala arbetet mot diskriminering. De har en närhet till medborgarna som kan få stöd i att ta tillvara sina rättigheter. De bidrar till att höja kunskapen om diskriminering till exempel hos arbetsgivare, ideella organisationer eller skolor i regionerna. Nu startar också en sådan verksamhet i Dalarna vilket är mycket positivt, säger Eva Theisz, vikarierande generaldirektör på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

För mer information kontakta: Maria Sundbom Ressaissi, handläggare på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor på tfn 08-566 219 60 eller via maria.sundbom.ressaissi@mucf.se och när det gäller verksamheten i Dalarna: Ulrika Wiborgh, på tfn 070-477 79 96 eller via ulrika.wiborgh@sensus.se .

Beviljade bidrag: http://www.mucf.se//sites/default/files/Vi_har_fatt_bidrag/adv-2015.pdf

Mer om antidiskrimineringsverksamhet:
http://www.mucf.se/antidiskriminerings-verksamhet

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, kommuner och internationellt samarbete.

Categories: Föreningar, Svenska Taggar:
Kommentarer är avstängda.