Hem > Föreningar, Svenska > Riv alla murar

Riv alla murar

februari 16th, 2015


Riv alla murar – samarbete kring ny folkhögskolekurs!

Vi heter Anna och Emma och är aktiva i föreningen Den Resande Skolan som är en av huvudorganisationerna bakom Färnebo Folkhögskola i Österfärnebo.

Till hösten 2015 kommer det att gå en resandekurs på Färnebo folkhögskolan som heter Riv alla murar. Det är en kurs som kommer att ha asylrätt och antirasism som tema. Vi som arbetar med kursen vänder oss till er för att vi tror att ni har mycket att tillföra till kursen. Vi arbetar för att stärka folkrörelsen som arbetar för antirasism, solidaritet och asylrätt. Under kursen kommer deltagarna att resa till organisationer och nätverk i södra Europa för att dela erfarenheter.

Vi som tagit initiativ till kursen Riv alla murar vill ha ett nära samarbete med organisationer och nätverk som arbetar med antirasism och asylrätt. Vi hoppas på att den här kursen kan vara en resurs i att skapa ett större nätverk av grupper som arbetar med asylfrågor och antirasism i Sverige och Europa. Vi undrar nu hur intresset för ett samarbete kring den här kursen ser ut?

– Vi letar efter organisationer och verksamheter där kursdeltagare kan göra kortare praktiker och studiebesök under hösten. Har ni möjlighet och intresse av att ta emot deltagare?

– Ett samarbete kan exempelvis handla om att komma och hålla ett pass för kursen, komma med idéer och synpunkter om kursinnehåll, sprida information om kursen, eller något annat. Vi är öppna för förslag!

– Hur kan kursen vara en resurs för nätverk som arbetar med antirasism och asylrätt?

– Kursen kommer ha projekttid under våren för att dela med sig av sina erfarenheter från bl.a resan. Det kan till exempel innebära att göra ett projekt ihop med en organisation. Är det något ni skulle vara intresserade av?

– Vi vill gärna komma i kontakt med nätverk/grupper som arbetar med likande frågor i södra Europa. Har ni det får ni gärna kontakta oss.

Vi vill även be er sprida informationen om kursen vidare till era medlemmar och kontakter för att intresserade ska kunna söka kursen. Vi bifogar en affisch som kan skrivas ut och sättas upp. Vi har också en facebooksida som ni gärna får gå in och gilla och bjuda in andra att gilla.

Hoppas att ni vill vara med och sprida informationen! Hör gärna av er med tankar, tips eller idéer på samarbeten i anslutning till kursen!

Avsändare: Den resande skolan

Länk till facebook-sidan: https://www.facebook.com/rivallamurar
Länk till vår hemsida: https://www.farnebo.se/rivallamurar

Categories: Föreningar, Svenska Taggar:
Kommentarer är avstängda.